Ziua Mondiala a Educatiei

In fiecare an pe data de 5 octombrie sarbatorim Ziua Educatiei. Asadar, lunea aceasta este libera pentru elevi si profesori, drept rasplata pentru dascali! Dar care este insemnatatea acestei zile?

Ziua Mondiala a Educatiei sau Ziua Profesorilor a inceput ca o campanie in anul 1994 de catre federaţia globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice ”Education International” printr-o campanie menita sa celebreze munca depusa de profesori. In plus, pentru a incuraja cadrele didactice sa isi atinga potentialul, in anul 2008 a fost instituit Premiul Hamad, numit dupa Sheikh-ul vice prim ministru al EAU intre 1971-1973. In concordanta cu Obiectivele de dezvolatare ale Mileniului aprobate de ONU, in 2016 s-au implinit 50 de ani de la adoptarea statutului profesorului, lucru ce a declansat o noua miscare pentru educatie. Asadar, sloganul Zilei Educatiei a fost “Predarea in libertate, imputernicirea profesorilor”.

In Romania, Ziua Mondiala a Educatiei (5 octombrie) este diferita de Ziua Invatatorului (5 iunie), si a fost adoptata si integrate in calendarul scolar in anul 2013. Asadar, CONIL doreste sa multumeasca tuturor dascalilor ce lupta in fiecare zi pentru educatia celor mici!

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?