Ziua Mondiala a Educatiei

In fiecare an pe data de 5 octombrie sarbatorim Ziua Educatiei. Asadar, lunea aceasta este libera pentru elevi si profesori, drept rasplata pentru dascali! Dar care este insemnatatea acestei zile?

Ziua Mondiala a Educatiei sau Ziua Profesorilor a inceput ca o campanie in anul 1994 de catre federaţia globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice ”Education International” printr-o campanie menita sa celebreze munca depusa de profesori. In plus, pentru a incuraja cadrele didactice sa isi atinga potentialul, in anul 2008 a fost instituit Premiul Hamad, numit dupa Sheikh-ul vice prim ministru al EAU intre 1971-1973. In concordanta cu Obiectivele de dezvolatare ale Mileniului aprobate de ONU, in 2016 s-au implinit 50 de ani de la adoptarea statutului profesorului, lucru ce a declansat o noua miscare pentru educatie. Asadar, sloganul Zilei Educatiei a fost “Predarea in libertate, imputernicirea profesorilor”.

In Romania, Ziua Mondiala a Educatiei (5 octombrie) este diferita de Ziua Invatatorului (5 iunie), si a fost adoptata si integrate in calendarul scolar in anul 2013. Asadar, CONIL doreste sa multumeasca tuturor dascalilor ce lupta in fiecare zi pentru educatia celor mici!

No Comments

Post a Comment

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?