Un an nou mai fericit

2021.
Anul sperantei.
Dupa un an greu, iata ca ne aflam in 2021 cu noi sperante si perspective. Intreaga lume a rasuflat usurata in noapte dintre 31 decembrie 2020 si 1 ianuarie 2021, de parca anul nou va veni cu un miracol. Cu toate acestea, constienti ca 2021 nu poate schimba situatia actuala dintr-o data, ne intoarcem la vietile noastre intr-o societate bazata pe distantare sociala.
Asadar, pentru a nu ne priede increderea intr-un viitor mai bun si o viata din nou sociala, este momentul sa ne uitam inapoi si sa vedem care au fost lectiile aduse de anul 2020.
1. Adaptabilitate
In mod evident pe primul loc, anul acesta ne-a invatat multe despre nevoia de adaptabilitate. Redefinind normalul, intr-o oarecare masura anul 2020 ne-a facut sa vedem cat de relative sunt normele sociale si cat de flexibili putem fi in privinta lor. In 2019, purtatul de masca in public era un lucru iesit din comun pe cand in 2020 a devenit o normalitate. Uitandu-ne inapoi, acest lucru spune mult mai mult decat schimbarea unui ‘trend’.
Din intamplarile ce reflecta natura noastra flexibila este bine sa intelegem de ce intotdeauna trebuie sa fim deschisi schimbarilor sociale, trendurilor politice, etc. De multe ori, ceea ce pare ciudat, gresit, iesit din comun la inceput se poate transforma usor in ‘normal’. 2020 a fost o lectie despre relativitatea realitatii si definitiei ‘normalului’ – un termen fluid.
2. Recunostinta
Viata inainte de 2020 era simpla. Voiai sa iesi in oras la restaurant? Nicio problema! Voiai sa te duci la teatru cu familia? Imediat! Totul, absolut totul era posibil. Calatoritul, iesirile cu prietenii, mersul la cumparaturi, plimbarile. Cu toate acestea, cat de des ne dadeam voie sa ne bucuram de viata? Rareori. In 2019, de cate ori ai iesit cu familia in oras? De cate ori ai mers la o terasa, singur, pentru a te bucura de o cafea calda de dimineata? Cat de mult ai apreciat aceste mici momente si cat de recunoscator ai fost pentru ele?
2020 ne-a invatat sa apreciam viata si sa nu uitam cat de important este sa traim fiecare moment din plin. Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim.
3. Sanatate si igiena
Toata lumea este constienta de importanta acestui aspect, insa cati dintre noi am acordat atata importanta pana acum? Anul 2020 vine cu o redefinire a igienei si cu o noua perspectiva asupra sistemului sanitar si importanta acestuia. In plus, aprecierea fata de cercetatori si cadre medicale in ultimul an a crescut considerabil.
Desigur, sunt multe alte lectii pe care anul trecut le-a adus, insa acestea sunt unele dintre cele mai rar mentionate. Iar, pentru 2021, nu putem decat spera ca vom reusi impreuna sa redefinim ‘normalul’ inca o data. Speram ca anul acesta sa va aduca tuturor sanatate, bucurii si cat mai multe intalniri fizice cu cei dragi!

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?