TechTogether: Building Digital Skills for Atypical Kids

TechTogether: Building Digital Skills for Atypical Kids

TechTogether: Building Digital Skills for Atypical Kids

Eforturile Asociației CONIL de a susține educația și incluziunea copiilor cu dizabilități sunt acum susținute de HP Inc. România, alături de care colaborează în cadrul proiectului TechTogether: Building Digital Skills for Atypical Kids.

Misiunea CONIL se bazează pe conceptul educației incluzive, luând naștere din dorința fondatorului, Adela Hanafi, de a da o șansă la formare și educație tuturor copiilor, într-un mediu bazat pe iubire, empatie și respect. Prezent în peste 170 de țări, HP Inc. este unul dintre liderii globali în materie de tehnologie, fiind totodată și creator de soluții care permit oamenilor să dea viață ideilor lor și să se conecteze cu lucrurile care contează.

Lansat în luna martie a acestui an, proiectul TechTogether este susținut printr-un grant oferit Asociației CONIL de către HP  Inc. România. Ca parte a proiectului, unsprezece voluntari ai HP Inc. România au pregătit profesorii CONIL, iar, lunar, până la finalul lunii iunie, aceștia vor veni să lucreze cu elevii și să descopere progresele pe zona de abilități  digitale dezvoltate în cadrul acestui proiect. Datorită finanțării primite, o sută de copii vor fi ajutați să învețe bazele codării prin joc, o dată pe săptămână.

Fondatorul CONIL, Adela Hanafi, a prezentat recunoștința Asociației pentru această colaborare în cadrul unui comunicat de presă: ”Suntem mai mult decât bucuroși de această colaborare cu HP Romania și recunoscători că, iată, mesajul nostru se face tot mai auzit. Cu cât tot mai multe organizații se vor alătura crezului nostru, cu atât vom reuși să contribuim la crearea unei lumi – dacă nu normale, măcar pline de toleranță și empatie – pentru acești copii extraordinari, despre care spunem că au nevoie speciale”. Mai mult, a subliniat faptul că, deși copiii au nevoi speciale pentru adaptarea la ritmul și regulile vieții noastre de zi cu zi, cel mai mulți au o inteligență aparte, peste medie, și dau dovadă de capacitatea de a iubi necondiționat. Copiii atipici au nevoie cel mai mult de afecțiune și acceptare.

“Asociația CONIL este un partener de suflet pentru noi. Nu suntem la prima colaborare, și ne-am luat angajamentul de a fi alături de specialiștii CONIL în demersurile lor de a oferi normalitate acestor copii atât de speciali, de la care și noi învățăm zi de zi ce înseamnă puterea unui zâmbet sincer. Trăim într-o lume digitală și e important ca toți copiii să aibă șansa formării în acest domeniu” a afirmat Mugur Pantaia, Managing Director al HP Inc. România.

Sunteți interesați să aflați mai multe despre Școala CONIL? Pentru orice întrebare legată de terapiile coordonate de specialiști la Centrul Multifuncțional CONIL, nu ezitați să ne contactați pe e-mail la office@conil.ro sau pe platformele noastre de social media: Facebook, LinkedIn sau Instagram. Pentru mai multe informații despre HP. Inc., vizitați http://www.hp.com.

#CONIL #ScoalaCONIL

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?