Prezentarea scolii

– scoala primara CONIL, nivel primar si prescolar a luat fiinta in anul 2012 fiind acreditata in anul 2018 prin Ordin de Ministru al Educatiei.

In cadrul scolii sunt scolarizati copii tipici dar si cu nevoi speciale, echipa noastra militind pentru integrarea copiilor cu CES in invatamantul de masa.

Suntem o scoala care urmeaza curriculum national, adaptat stadiului de dezvoltare al fiecarui copil

BINE ATI VENIT pe site-ul Scolii Primare CONIL! Speram ca, in cele ce urmeaza, veti afla toate informatiile necesare in legatura cu scoala noastra si sa va TRANSMITEM adevaratul spirit pe care vrem sa-l PROMOVAM.

La CONIL, ne propunem sa cream un mediu academic stimulativ, cu o atmosfera in care copiii se simt in siguranta, liberi sa se exprime, unde sunt sustinuti si tratati cu respect.

Specificul nostru este acela ca REUSIM sa formam clase cu numar mic de elevi, astfel incat sa CREAM o atmosfera calda, prietenoasa, familiara. Aici, fiecarui copil i se acorda o atentie speciala, este stimulat si incurajat sa isi foloseasca potentialul maxim, si ii sunt dezvoltate abilitatile.

Convingerea noastra este ca fiecare copil are propria personalitate, ca trebuie incurajat sa munceasca spre binele propriu intr-o atmosfera prietenoasa si plina de optimism.

In Scoala Primara CONIL, toti copiii participa la activitatile educative, care promoveaza, intre altele, egalitatea de sanse si previn aparitia oricarei forme de discriminare.

Filosofia scolii este aceea ca elevii trebuie sa invete, iar personalul sa-si desfasoare activitate intr-o atmosfera de siguranta. Colectivul nostru este astfel instruit incat sa nu tolereze nici un comportament sau atitudine care pot umili sau rani copiii, pe motive de rasa, culoare, limba, nationalitate, origine etnica, religie sau cultura, gen sau dizabilitate.

Acestea sunt cateva informatii privind politica, mijloacele si metodele noastre de lucru, care ne dorim sa vina in sprijinul copiilor si al parintilor.

In cele ce urmeaza, vrem sa oferim si informatii utile, mai detaliate, acelor parinti care au copii cu nevoi educationale speciale – CES.

Personalul Scolii Primare CONIL ia toate masurile pentru a asigura accesul copiilor la educatie, pentru a favoriza comunicarea si integrarea copiilor cu dizabilitati.

Aici, la Scoala Primara CONIL, ne propunem sa adaptam curricula scolara la nevoile individuale ale copiilor. In clasele noastre sunt integrati si copii cu nevoi educationale speciale si, in acest sens, asiguram toata asistenta si consilierea necesare, implicand in echipa noastra psihologi, profesori, consilieri, kineto-terapeuti sau logopezi.

Am creat un sistem eficient de comunicare cu parintii, si feed-back-ul este obtinut prin intalniri regulate cu acestia. Unii dintre copiii cu nevoi speciale pot avea nevoie de un plan personalizat de invatare.

Ce inseamna Plan personalizat de invatare?
Toti copiii au uneori nevoie de sprijin si sustinere pentru a invata. Intre acestia, exista anumiti copii si tineri care au nevoie de sprijin suplimentar, care este usor diferit de sustinerea necesara celorlalti copii, pentru a le asigura beneficiile unui invatamant de calitate. Acesti copii si tineri formeaza categoria celor cu nevoi educationale speciale – CES.

Aceste nevoi educationale speciale pot aparea datorita mai multor tipur de factori sau pot avea cauze diferite, iar motivele care duc la suportul suplimentar sunt foarte numeroase.

Incercam sa va oferim cateva exemple, in cele ce urmeaza. Daca un copil:

  • are probleme de comportament la scoala;
  • are probleme de auz sau de vaz;
  • are o problema de sanatate;
  • locuieste cu parinti care sunt dependenti de droguri sau alcool;
  • este vorbitor nativ de alta limba decat limba romana s.a.,

atunci, acel copil are nevoie de un tip special de educatie.

Anumite nevoi educationale pot necesita sustinere doar pe o perioada scurta de timp, dar, in anumite cazuri, acest sprijin ar putea fi necesar pe tot parcursul vietii.

Ce pasi trebuie facuti daca avem un copil cu CES?
In cazul in care aveti o astfel de banuiala sau detineti un certificate in acest sens, trebuie luata legatura cu conducerea scolii. Toti copiii cu CES au nevoie de monitorizare si de evaluare permanenta, iar scoala este obligata sa intocmeasca si sa va trimita rapoarte de evaluare si de monitorizare legate de evolutia copilului.

Scoala Primara CONIL considera ca fiecare copil cu CES are nevoie de interventie defalcata, pe stadii de evolutie.

Acest proces permite profesorilor sa:

  • identifice copiii care au nevoie de suport suplimentar;
  • elaboreze planuri de interventie si de recuperare;
  • actioneze in concordanta cu planul de interventie;
  • aduca modificari planului de interventie daca este necesar.

Ce tip de suport suplimentar este necesar si poate fi realizat?
Copiii cu nevoi speciale beneficiaza de suportul unor specialisti in logopedie, terapie ocupationala, kineto-terapie, psiho-pedagogie, precum si de anumite resurse / materiale specifice.

Ce pot face pentru a-mi ajuta copilul cu CES?
Parintii joaca un rol foarte important in educatia copilului, iar punctul sau de vedere va fi luat intotdeauna in considerare atunci cand se iau decizii in privinta copilului.

Daca un copil necesita suport suplimentar, trebuie furnizate scolii toate informatiile cu privire la acesta, informatii ce vor fi utile ulterior, la elaborarea planului de interventie.

Parintii vor fi invitati mereu sa se implice in monitorizarea procesului de invatare si a progresului realizat.

Ce trebuie sa fac daca nu sunt de acord cu o decizie a scolii?
Daca nu sunteti de acord cu o decizie a scolii, trebuie sa luati imediat legatura cu invatatorul, directorul scolii / institutiei sau managerul unitatii si sa-i prezentati situatia.

Daca dupa acesti pasi, nu observati vreo modificare, se va face o sesizare scrisa la secretariatul unitatii.