Școala CONIL – o școală verde aflată pe drumul sustenabilității

Școala CONIL – o școală verde aflată pe drumul sustenabilității

Școala CONIL – o școală verde aflată pe drumul sustenabilității

De ce este important să-ți duci copilul la o școală verde și sustenabilă?

În lumea plină de provocări și schimbări rapide în care trăim, este crucial să ne gândim la viitorul copiilor noștri și la modul în care îi pregătim pentru a face față acestor provocări. Una dintre cele mai importante decizii pe care le luăm în acest sens este alegerea școlii la care îi înscriem. Cu toate opțiunile disponibile, de ce ar trebui să optăm pentru o școală verde și sustenabilă? Ei bine, în acest articol, vom explora motivele care fac din această alegere o decizie înțeleaptă și benefică pentru viitorul copiilor nostri.

Educația pentru un viitor mai bun

În cadrul școlii CONIL copiii învață despre responsabilitatea față de mediul înconjurător în cel mai plăcut mod posibil: într-o gradină urbană deasupra căreia se află panouri solare.

Grădina urbană CONIL are 1.200 mp  și se află pe terasa Școlii CONIL, a fost amenajată o grădină roditoare, un spațiu terapeutic și de socializare pentru 300 de copii cu nevoi speciale. Prin acest proiect educațional ne propunem și reducerea risipei alimentare, legumele cultivate aici fiind consumate chiar de catre copiii care sunt elevi CONIL. Copiii în acest mod învață să respecte natura și să aprecieze resursele limitate ale Pământului. Văd cu ochii lor procesul de creștere al legume și înțeleg care cât durează să crească o legume și de ce anume are nevoie ca să se dezvolte – apă, soare, compost natural și grijă. Astfel elevii CONIL sunt expuși într-un mediu sigur, curat și prietenos care contribuie la dezvoltarea lor într-un mod sănătos și armonios.

Pregătirea pentru viitor

Pe măsură ce societatea evoluează, abilitățile necesare pentru locurile de muncă viitoare se schimbă. În cadrul CONIL materiile legate de tehnologie, inovație și sustenabilitate se predau în laboratoare complet echipate:

Laboratorul CONY – Smart Lab for Special Kids

  • 10 laptopuri cu softuri educaționale
  • 1 tablă smart
  • 1 imprimantă 3D

Laboratorul FUN Sience

  • Un laborator dotat cu TOATE echipamentele și ustensilele cu ajutorul cărora să aducem mai aproape copiii speciali de știință
  • Copiii învață prin experiment anumite noțiuni abstracte

Laboratorul de BIOLOGIE/GEOGRAFIE

  • Dotat cu materiale interactive moderne, interesante, care stârnesc interesul elevilor.
  • Laboratorul este spațios, luminos și reprezintă unul dintre locurile în care educația se îmbină perfect cu distracția.

Laboratorul de chimie/fizică

  • Aparatură modernă, un set complet de ustensile specifice unor astfel de cercetări, materiale interactive și materiale vizuale menite să stârnească curiozitatea și interesul copiilor.

Astfel, elevii CONIL sunt mai bine pregătiți pentru a face față cerințelor pieței muncii din viitor și își setează corect valorile ce țin de protejarea mediului înconjurător. Alegerea de a-ți duce copilul la o școală cu interes sustenabil este o decizie înțeleaptă și plină de beneficii. Pe lângă educația de calitate, accentul pe protejarea mediului îi pregătește pe elevi pentru viitor. Prin promovarea valorilor ecologice, implicarea socială și dezvoltarea abilităților necesare pentru lumea de mâine, școala CONIL contribuie la formarea unor cetățeni responsabili și conștienți.

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?