Relația părinte-educator, de ce este importantă și cum o construim?

Relatia parinte-profesor

 

În primul rând, acordă respect cadrului didactic, ca om și profesor. Indiferent de vârsta acestuia, gândește-te că este persoana pregătită profesional să îți educe copilul, în foarte multe cazuri petrecând chiar mai mult timp cu el, decât reușești tu. Chiar dacă nu are copii la rândul lui, poate fi un profesor extraordinar.

Oferă-i încredere, fii deschis în a-l cunoaște!   Pe cât posibil, fii prezent la ședințele cu părinții organizate la clasă, fără a întârzia. Un educator bun își pregătește în mod temeinic întâlnirile cu părinții și are foarte multe aspecte importante de transmis încă din primele minute. Iar pentru tine, ca părinte, e foarte important să fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă la grădiniță.

Întreabă periodic care este progresul copilului la grădiniță, văzut în activitatea la clasă, relația cu ceilalți colegi, activități.

Mulțumește-i atunci când consideri că e cazul. Când copilul tău vine fericit acasă, vezi că progresează și totul merge bine, nu te gândi că așa e firesc sau e o situație banală. Educatorul se poate axa strict pe procesul de predare-învățare, fără a pune suflet. Poți vedea rezultate în educația formală, dar aceste aspecte nu sunt suficiente. Când educatorul are har în relația cu cei mici, ei se dezvoltă în mod minunat! Se pot observa transformări benefice în ceea ce privește sociabilitatea copilului, adaptarea si deschiderea lui.

În concluzie, totul va merge bine dacă există bunăvoință și implicare de ambele părți. Ai curajul să susții binele și să sprijini persoanele importante din viața copilului tău! Fii deschis, responsabil și binevoitor. O relație de succes se construiește și aduce foloase tuturor membrilor implicați.

 

Educator Mihaela Vlăsceanu

 

 

 

 

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?