Raport Grădina Urbană oct-dec 2022

Raport Grădiona Urbană oct-dec 2022

Raport Grădina Urbană oct-dec 2022

Raportul de activitate echivalent ultimelor trei luni ale anului 2022 își propune să răspundă la următoarele întrebări:

  • Cum s-a desfășurat activitatea copiilor cu nevoi speciale în Grădina Urbană CONIL de-a lungul lunilor octombri-decembrie 2022?
  • Ce impact are promovarea noastră în social-media asupra proiectului „Grădina Urbană CONIL”?
  • Ce planuri ne-am propus să realizăm în anul 2023 și cum ?

În ultimul trimestru ne-am axat întreaga atenție asupra activităților de conservare și colectare a resurselor necesare pentru viitoarele proiecte ce vor avea loc în Grădina Urbană!

Având în vederea vremea friguroasă de afară, copiii cu nevoi speciale ai Școlii CONIL au învățat întregul proces prin care reușim să aducem o plantă la viață. Chiar dacă este iarnă, Grădina noastră este îngrijită cu mare atenție și responsabilitate de elevii CONIL, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice. Programul nostru zilnic include diferite activități menite să dezvolte spiritul ecologic și iubirea de natură a acestor copii speciali.

Cunoașterea mediului:

Pe parcursul iernii, elevii Școlii CONIL participă regulat la ore dedicate cunoașterii mediului. În cadrul acestor ore, copii păstrează relația cu natura pe care au consolidat-o de-a lungul verii în Grădina Urbană. Pentru a înțelege mai bine fiecare etapă prin care trece o plantă de-a lungul vieții sale, orele de cunoașterea mediului sunt structurate cât mai pe înțelesul celor mici, bazându-se pe informații simple și precise cu privire la grija pe care o avem față de natură.

Conservarea plantelor:

Datorită anotimpului rece, elevii CONIL au descoperit și bucuria de a conserva plantele până la sosirea primăverii. Trandafirii sunt acum acoperiți și protejați de sticle reciclate chiar de cei mici, tăiate pe jumătate și poziționate strategic, astfel încât trandafirii să ne încânte și vara viitoare cu același parfum îmbietor.

ZERO-WASTE

Compostoarele și-au continuat activitatea, producând compost lună de lună. Toți cei 100 de copii ai Școlii CONIL contribuie la procesul de strângere a resturilor alimentare rezultate în urma servirii mesei de prânz. Fiecare dintre elevii noștri își mută resturile alimentare din farfurie într-un recipient încăpător aflat mereu în sala de mese. Astfel, copiii cu nevoi speciale CONIL s-au responsabilizat, creându-și o rutină benefică atât stilului lor de viață cât și mediului înconjurător. Datorită acestui fapt, ne putem mândri cu un ritm eficient în care ne desfășurăm activitățile, cât și cu un stil de viață care promovează principiul de lucru „ZERO-WASTE”! Compostul produs în tot acest timp de către compostoarele CONIL este depozitat și păstrat până în luna martie, atunci când îl vom folosi pentru reîmprospătarea lădițelor. Astfel, florile, legumele și fructele de care ne vom bucura la vară vor avea cele mai bune condiții de creștere. 

Copiii Școlii CONIL știu foarte bine cât de important este să trăiești într-un mediu curat, îngrijit, plin de culoare și prospețime. Reciclarea face parte din rutina lor zilnică, astfel încât toți elevii devin conștienți atât de responsabilitatea lor față de mediu cât și de binele pe care îl pot face naturii prin simpla grijă de a trăi eco-friendly.

Puteți vedea întregul raport chiar aici. Descoperă planurile pe care le avem pentru anul 2023 și cum ne propunem să le realizăm!

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la nr de tel 0784412222 sau la adresa de mail office@conil.ro.

#CONIL #ScoalaConil #GradinaUrbana

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?