Primul calculator cu comanda vizuala a ajuns la conil

Primul calculator cu comandă vizuală a ajuns la CONIL! Copiii cu dizabilități vor să învețe și cu sprijinul dumneavoastră a fost achiziționat primul astfel de echipament destinat copiilor nonverbali și celor cu afecțiuni neuro psiho-motorii!

 

Campania de strângere de fonduri lansată de Asociația CONIL în luna mai 2020, continuă! Copiii cu dizabilități vor să învețe, și de astăzi, echipa CONIL dispune de un calculator cu comandă vizuală!

Calculatorul echipat cu un soft revoluționar, poate fi accesat de către copiii nonverbali și cei imobilizați în scaun cu rotile cu ajutorul ochilor. Astfel, copiii vor prinde glas și vor putea comunica atât cu terapeuții cât și cu profesorii noștri.

 

Desigur, mulți dintre noi cunosc bucuria trăită la primul “mama“ rostit de copilul nostru. Ei bine, mii de familii însă, părinți ai copiilor diagnosticați cu forme severe de autism sau alte afecțiuni neuro psihomotorii nu au trăit această bucurie!

 

Aștept de opt ani să-i aud vocea. Știu sigur că este una caldă și suavă asemeni chipului său angelic, o voce cât un infinit ce poate fi cuprinsă în albastrul ochilor săi. Aștept ca pe o mântuire cuvântul “mama“ rostit de unicul meu copil diagnosticat cu o formă severă de autism și sper ca într-o zi, Andreea să îmi facă acest dar! “… ne spune Adriana Ionescu, mama Andreei.

 

Sunt drame extreme pe care încercăm să le alinăm prin proiectele CONIL prin care ne propunem să aducem în prim plan situația acestor copii și a familiilor lor. Și prin care vă chemăm alături!

 

Campania „Copiii cu dizabilități vor să învețe” și oamenii inimoși  ce au intrat în ea, a împlinit unul dintre visurile echipei CONIL – achiziția unui calculator cu comandă vizuală pentru copiii nonverbali!

 

“Am lansat către sfârșitul lunii mai 2020 campania de strângere de fonduri pentru achiziția primului calculator cu comandă vizuală și iată-ne astăzi cu un vis împlinit! Cu ajutorul donatorilor și celor care s-au implicat în campania noastră, copiii nonverbali și cei imobilizați în scaun cu rotile vor avea acces la programe de terapie asistată de calculator. Softul este unul extrem de performant care dă posibilitatea copiilor nonverbali de a comunica prin comandă vizuală, iar această tehnologie ne dă speranță că viața acestor copii va putea fi îmbunătățită simțitor!”, ne spune Adela Hanafi, președinte CONIL.

 

Campania „Copiii cu dizabilități vor să învețe” continuă! Iată ce ne spune ambasadorul acestei campanii, jurnalista Ioana Maria Moldovan: “Am intrat cu bucurie și entuiziasm în această campanie pentru că, de peste opt ani sunt alături de copiii cu nevoi speciale de a căror educație, recuperare și integrare se ocupă Asociația CONIL. Programele derulate de inimoasa echipă CONIL pentru strângerea celor 5.200 Euro, costul unui echipament asistiv, mi-au fost aproape de suflet iar bucuria pe care am trait-o alături de cei 21 de micuți scriitori în timpul stării de urgență a fost copleșitoare. Alături de ei și Irina Ismail, coordonatoarea proiectului, am scris povești creative și pline de aventură pe care, cu sprijinul Editurii Integral, le-am prins în cartea CREATORII de POVEȘTI. Vă invit pe toți să o citiți, să o dăruiți și să răspândiți vestea despre faptul că 50% din prețul de achiziție al cărții merge către proiectul – „Copiii cu dizabilități vor să învețe”, derulat de Asociația CONIL“

 

De peste 15 ani, Asociația CONIL derulează campanii, programe și proiecte educaționale, terapeutice, de integrare și incluziune scolară și socială pentru copiii cu diferite dizabilități – autism, sindrom Down, retard mediu, ADHD, tetrapareză, hipoacuzie etc. În țările civilizate, dizabilitatea este și responsabilitatea comunității, așa încât, te invităm alături de noi. Arată-ne că îți pasă! Dă o șansă copiilor cu dizabilități care vor să învețe.

 

Ne poți fi alături printr-o donație directă în contul Asociației CONIL deschis la Garanti Bank, RO51 UGBI 0000 4220 1302 0RON cu mențiunea – pentru campania „Copiii cu dizabilități vor să învețe”, pe site-ul conil.ro, prin SMS cu textul GLAS la 8864, achiziționând cartea CREATORII de POVEȘTI sau dăruindu-ți ziua de naștere în beneficiul copiilor cu dizabilități accesând https://conil.ro/ziua-de-nastere/!

 

Detalii despre activitatea Asociației CONIL, a programelor și proiectelor derulate găsiți pe www.conil.ro și pe pagina de Facebook Asociația CONIL. Pentru detalii și orice alte informații suplimentare vă invităm să ne contactați.

 

Irina Ismail

0784-412.222

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?