Povestea lui Kuky și crosul CONIL, zâmbet pentru autism

Povestea lui Kuky si crosul “Zambet pentru autism”

 

In acest an ne bucuram sa intampinam venirea primaverii cu un nou cros CONIL intitulat „Zambet pentru autism”. Impreuna cu spirjinul sponsorilor nostri de incredere si al tuturor celor ce sunt alaturi de noi, speram cu toata inima ca acest eveniment va fi unul de neuitat.

Cu toate acestea, prin crosul „Zambet pentru autism” trebuie sa reamintim de unde a pornit totul, drumul greu si anevoios, insa pavat cu mii de zambete ale copiilor ce si-au gasit in sfarsit un loc în lumea creată de noi, lumea CONIL

Povestea CONIL a inceput nu numai cu o femeie extraordinara – draga noastra Adela Hanafi – insa si cu fiul ei special, Kuky. Ca orice parinte al unui copil cu nevoi speciale, Adela a resimtit pe deplin stigma ce inconjoara comunitatea copiilor si persoanelor cu nevoi speciale. Deseori lui Kuky i s-au refuzat unele din cele mai de baza drepturi ce noi, deseori, le pretindem fara probleme: a invata alaturi de alti copii, a fi intampinat de colegii lui, chiar a se juca cu restul copiilor. Nu numai copiii l-au respins pe Kuky, ci si adultii ce trebuiau sa reprezinte o imagine a inluziunii, acceptarii si sprijinului. Adela, insa, s-a decis ca aceasta nu va fi viata pe care Kuky o va trai, ci se va bucura la fel ca restul copiilor de aceleasi drepturi si experiente.

In 2005 Adela a inceput misiunea CONIL – o noua forma de invatamant dedicata intru totul copiilor cu dizabilitati si nevoi speciale, fara discriminare, pentru toti, pretutindeni. De atunci se implinesc peste 15 ani de cand CONIL a schimbat mii de vieti și continuăa să o facă, in onoarea lui Kuky. In acest timp, incetul cu incetul, CONIL a organizat nenumarate evenimente caritabile si nu numai: am deschis două centre de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități, locuri unde copiii cu nevoi speciale se pot bucura de terapii specializate, dar și gradinita si scoala CONIL, acreditate de Ministerul Educației, instituții ce acomodează copii cu nevoi speciale.  Ne bucurăm că munca noastră este sustinuta de  din ce in ce mai multe persoane și companii care susțin programele  Asociatei CONIL (descopera si tu cum poti sprijini cauza noastra accesand link-ul acesta).

 

Exista nenumarate moduri de a ajuta mereu si nu trebuie sa fie greu – printr-un singur SMS cu textul GLAS la 8864 puteti direcționa lunar 4 Euro, susținând acești copii, , puteti redirectiona cei 3,5% din impozitul pe venit al anului 2020 sau puteți încheia un contract de sponsorizare pentru redirectionarea a 20% din impozitul pe profit al fiecărui trimestru!  sau puteti participa alaturi de noi la crosul nostru!

Alaturi de Eduard-Carol Novak, un celebru ciclist si alergator paralimpic, si ministru al sportului, si multi altii, puteti acum aduna acesti pasi pentru copiii cu autism de pretutindeni:

“Am susținut întotdeauna că deficiențele, diferențele sau dizabilitățile nu trebuie să fie motive de discriminare sau excludere, nici nu ar trebui să fie o piedică în calea unei existențe normale, a practicării sportului, ba chiar a atingerii performanței. Trebuie create condiții pentru ca toți copiii să aibă aceleași facilități, trebuie să îi susținem să-și urmărească și să-și îndeplinească visurile. Știu din proprie experiență cât de greu este să te confrunți cu provocarea de a avea de luptat dublu pentru a obține recunoașterea firească a drepturilor tale, știu cât de descurajante pot fi uneori piedicile prejudecăților sau ale lipsei de suport. Zâmbetul unui copil este neprețuit și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ca toți copiii să zâmbească și să aibă șansa la zbor. Crosul CONIL poate aduce multe zâmbete, de aceea vă încurajez să vă alăturați acestei inițiative.” Eduard-Carol Novak

Ii multumim din inima marelui campion Eduard Novak dar și tututor campionilor implicați în proiectul nostru – Gabriela Szabo, Sandra Izbașa, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Viorica Susanu, Elisabeta Lipă, Otilia Bădescu, jurlaniștilor, actorilor și copiilor ce au ales să facă parte din această poveste.

Mulțumim partenerului nostru principal, decathlon România, platformei Running Heros și Clubului Sportiv al Armatei Steaua București care a ales să susțină cauza copiilor cu autism. De asemenea, multumiri speciale Editura Integral, Librăriile Cărturești, copiii Naturi, Pardoseli Copii și OMFAL Educațional pentru premiile oferite copiilor participanți

Abia asteptam sa oferim câștigătorilor  premiile acestui minunat cros.

Nu uitati ca pentru orice intrebari puteti sa ne contactati pe wapp, e-mail sau pe platformele noastre de social media Facebook, LinkedIn sau Instagram.

 

 

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?