Povestea lui Grinch

In perioada sarbatorilor an de an famiile se aduna pentru a urmari filme de Craciun impreuna. Printre favorite se numara Home Alone, Ho ho ho si Cum a furat Grinch Craciunul. Ce fac aceste filme să fie cu adevarat magice este mesajul pe care il poarta. Adesea, este vorba despre familie, fapte bune, iubire si bunatate.
Cum a furat Grinch Craciunul este insa un film de Craciun absolut deosebit. Povestea porneste cu Grinch, un personaj caraghios care locuieste in solitudine in orasul Whoville, caruia nu ii place sa socializeze si uraste cu deosebire Craciunul. Cindy-Lou, o fetita de 6 ani, incearca sa schimbe aceste trasaturi ale lui Grinch si sa ii arate bucuria sarbatorilor. Incapatanat, Grinch si Cindy-Lou trec prin numeroase aventuri impreuna pentru ca in final Grinch sa ajunga sa indrageasca sarbatorile!
Filmul narat de faimosul Anthony Hopkins nu este numai despre o poveste amuzanta, ci este o lectie de viata. Povestea lui Grinch si Cindy-Lou ne invata cat de important este sa ne focusam asupra aspectelor pozitive si frumoase ale vietii. De asemenea, povestea urmareste si sa ii faca pe urmaritori sa constientizeze ca sarbatorile sunt menite sa fie o perioada in care fiecare daruieste nu din obligatie, ci din recunostinta. Ideea sarbatorilor de iarna este aceea de a impartasi cu ceilalti micile bucurii. Parinti fac cadouri copiilor pentru a ii face sa zambeasca, iar copiii le scriu felicitari parintilor pentru ca sunt recunoscatori.
Intr-un fel, povestea lui Grinch reprezinta spiritul pur al Craciunul. Bineinteles ca in realitate, atunci cand facem un cadou inima nu ni se tripleaza, insa intr-un sens metaforic acest lucru se poate intampla.
Echipa CONIL nu se asteapta la a scrie povesti precum cea a lui Grinch, insa oamenii implicati in activitatile noastre ne fac sa realizam despre ce sunt cu adevarat sarbatorile. In aceasta perioada minunate, noi dorim sa le multumim tuturor celor ce au donat in folosul copiilor atipici si participantilor in ultimele noastre proiecte: Fii Mos Craciun pentru un copil special – editia a IIIa, Crosul CONIL si Friends beyond borders.

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?