Povestea Adelei Hanafi, fondatoarea Lumii Conil!

Adela Hanafi, fondator CONIL

Adela Hanafi a creat un spațiu în care să-și găsească un loc și copilul ei, atipic, în momentul în care a realizat că în niciun spațiu educațional din București nu reușea să-l integreze pe Kuky, băiețelul ei care s-a născut într-o perioadă în care România abia începea să afle că există și copii atipici. Mai târziu, grădinița în care Adela Hanafi, împreună cu sora ei, Irina, dar și cu pedagogi care aveau să-i rămână aproape până acum, a creat ceea ce știm a fi Asociația CONIL, un loc ce integrează copii cu deficiențe, alături de copii tipici.

Află declarațiile Adelei și povestea din spatele înființării Asociației Conil, într-un interviu sincer, din inimă, acordat prietenilor de la life.ro.

„Asociația CONIL a apărut în 2010, dar noi am început lucrul și pregătirea prin 2005. Istoria este una interesantă și, dacă privesc în urmă, cred că are cumva legătură și cu divinitatea și cu misiunea mea aici. Prin 90-91, eu am fost studentă la Cairo și, ca orice student în timpul vacanțelor, aveam nevoie să-mi suplimentez bugetul de la părinți. Atunci m-am angajat ca ajutor de educator la o școală pentru copii cu nevoi speciale. A fost primul meu contact cu acești copii, pentru că în România comunistă noi nu îi vedeam, nu existau pe stradă, nu îi cunoșteam, nu știam nimic despre ei pentru că cel mai adesea erau duși în centre speciale, de unde nu nimeni nu mai afla de existența lor. Pentru mine a fost un șoc primul contact cu copiii cu autism.” – Adela Hanafi.

Găsești interviul complet accesând linkul: https://life.ro/adela-hanafi-presedinta-conil-am-lucrat-cu-copiii-cu-autism-cand-eram-studenta-la-cairo-nu-stiam-ca-doar-cativa-ani-mai-tarziu-avea-sa-se-nasca-si-kuky-baietelul-meu-atipic/ . Povestea Adelei este impresionantă! Îți recomandăm cu căldură să te deconectezi pentru câteva momente de la haosul cotidian și să descoperi cum o mamă a reușit să salveze viețile a sute de copii cu nevoi speciale!

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?