Pandemia și Micul Gând Pozitiv

 

PANDEMIA și Micul Gand Pozitiv

 

De cand a venit PANDEMIA, Micul Gand Pozitiv si-a vazut foarte rar prietenii. Cateodata, cand trecea prin fata casei Gandului ”Mi-e frica!”, vedea cum se miscau usor perdelele, semn ca, dupa ele, prietenul lui il privea. Dar de intalnit nu s-au mai intalnit deloc!

Cu Gandul Trist s-a vazut de vreo doua ori. Ca intotdeauna Gandul Trist avea lacrimi in ochi, dar, spre deosebire de trecut, acum Micul Gand Pozitiv nu putea nici macar sa-l mai stranga in brate…

Chiar si cand se intalnea cu Gandul Fericit nu-si dadea prea bine seama daca acesta mai avea zambetul larg de altadata pentru ca masca il acoperea. Bine ca Gandul Fericit avea ochii mari si ochii lui aveau intotdeauna o lumina speciala care semana tare mult a zambet!

Ori de cate ori ajungea acasa, Micul Gand Pozitiv căra cu el ca pe un rucsac ceva din intalnirea cu ceilalti. Incepuse si lui sa-i fie frica putin. Se trezea brusc cu o lacrima mare si nu stia de ce ii venea sa planga. Si uite asa, intr-o zi a inceput sa se intrebe daca el chiar este un Mic Gand Pozitiv sau este deja altceva…un gand trist, unul infricosat sau doar pe jumatate fericit?

Se simtea ca o oglinda a celorlalti si nu mai stia ce trebuie sa faca. Asa ca, intr-o zi, după ce profesoara lui, doamna Speranta si-a terminat ora, a rugat-o sa mai ramana puțin online pentru a-i pune o întrebare. I-a povestit despre framantarile lui…

– Oare mai pot sa fiu eu, Mic Gand Pozitiv, cand incep sa ma simt un pic din Gandul “Mi-e frica!”, Gandul Trist, Gandul Fericit…pe jumatate? De ce il port pe fiecare un pic in mine? a intrebat-o el  pe doamna Speranță.

– Totul este bine dragul meu, a zambit profesoara Speranta. Asa si trebuie sa fie: in spatele fiecarui gand pozitiv sta si un pic de frica, si un pic de tristate si multa fericire… Da, tu ii porti in tine pe toti ceilalti, dar ii duci mai departe, ii faci sa se simta mai bine, le dai echilibru. Mi-a povestit Gandul”Mi-e frica!” ca, uitandu-se cum mergi tu in fiecare zi la plimbare, s-a gandit ca intr-o zi o sa incerce si el sa faca asta! Si Gandul Trist se simte mai putin trist dupa ce se intalneste cu tine. Ai nevoie de fiecare dintre ei ca sa intelegi de ce trebuie sa mergi mai departe si ei au nevoie de tine ca sa aiba incredere…incredere ca totul va fi bine!

 

Material realizat de Francisca Cruceru

No Comments

Post a Comment

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?