Mama unui copil special și eșarfa speranței

Eșarfa speranței

În fiecare zi, bună sau rea, ne dorim să incercăm si ziua de mâine, să ne mai dăm o șansa la viață, să fim mai bine si mai buni . Oricâtă  fericire am avea astăzi, ea nu ne aduce ziua de mâine .

Cum procurăm ziua de mâine?  …… Cu speranță!!!

Ce ne facem când pierdem speranța, când o consumăm? Unde găsim alta, unde o refacem, cine ne poate ajuta?

Cum ar fi să existe o eșarfă a speranței pe care să o poți asorta la orice gând sau nevoie , să te însoțească în orice etapă din viață?

Cum ar arăta această esarfă? … Țesută cu fir de aur din rămăsițe de vise spulberate, cu fir de argint din lacrimi de durere, plină de culori de la ganduri neâmplinite, plină de găuri de la așteptari neîndeplinite, plină de inimioare zdrobite cusute bucată cu bucată, oricăt ar fi de însângerate.

Cine poate confectiona o astfel de eșarfă?

– Cum cine? EA, cea pe care o întălnești pe stradă fără să o observi, ea, cea cu capul plecat, absorbită in gandurile ei.  Ea, cea care rezistă atunci când e ignorată, ea, cea care e scoasă din grupuri. Ea, cea care trebuie să facă tone de acte pentru a înscrie copilul la școală, ea, cea care este arătată cu degetul in parc sau in magazin. Ea, cea care este primită doar de anumiți medici, ea, cea care este judecată de multe mame. Ea, cea care este comparată, ea, cea care este ocolită de prieteni, ea, cea care e vinovată doar pentru că există. Ea, cea care invață in fiecare zi și tot mai are de învățat….EA, mama unui copil special .

Ea este magică, are putere inimaginabilă să treacă prin toate obstacolele, se agață de fiecare informație si o transformă in speranță, ia singurul zămbet pe care îl primeste și merge mai departe, ia fiecare progres și-l numește succes, ia fiecare regres în piept, cu durere, și strange pumnii,  își inghite lacrimile zâmbindu-i îngerului pe care îl tine de mână și căruia îi oferă iubire necondiționată și viața ei ca un trofeu de sacrificiu… EA, mama unui copil special are puterea sa creeze speranța in lume.

Când o vezi, zămbeste-i, și zămbetul tău va fi o faptă bună, când are nevoie de un sfat, ofera-l, nu te costă și va fi răsplătit cu recunoștință, cănd vezi copilul ei, acceptă-l, ca și al tău să fie acceptat căndva de societatea pe care o păstrezi umană.

Ea este țesătoarea eșarfei de speranță, ea , minunata mamă a copil special. Datorită ei există empatie si umanitate. Ea este exemplul meu și al tău și al copiilor noștri.

Ofera-i un zămbet si vei primi speranța.

Psiholog Elena Neagu

 

Poți urmări întreaga activitate CONIL dând like paginii noastre de Facebook sau accesând secțiunea blog a site-ului nostru.

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?