Mama unui copil special și eșarfa speranței

Mama unui copil cu nevoi speciale

În fiecare zi, bună sau rea, ne dorim să incercăm si ziua de mâine, să ne mai dăm o șansa la viață, să fim mai bine si mai buni . Oricâtă  fericire am avea astăzi, ea nu ne aduce ziua de mâine .

Cum procurăm ziua de mâine?  …… Cu speranță!!!

Ce ne facem cănd pierdem speranța, când o consumăm? Unde găsim alta, unde o refacem, cine ne poate ajuta?

Cum ar fi să existe o eșarfă a speranței pe care să o poți asorta la orice gănd sau nevoie , să te însoțească în orice etapă din viață?

Cum ar arăta această esarfă? … Țesută cu fir de aur din rămăsițe de vise spulberate, cu fir de argint din lacrimi de durere, plină de culori de la ganduri neâmplinite, plină de găuri de la așteptari neîndeplinite, plină de inimioare zdrobite cusute bucată cu bucată, oricăt ar fi de însângerate.

Cine poate confectiona o astfel de eșarfă?

– Cum cine?  …………………EA, pe care o întălnești pe stradă fără să o observi, ea cu capul plecat, absorbită in gandurile ei.  Ea care rezistă atunci când e ignorată, ea care e scoasă din grupuri. Ea care trebuie să facă tone de acte pentru a da copilul la școală, ea care este arătată cu degetul in parc sau in magazin. Ea care este primită doar de anumiți medici, ea care este judecată de multe mame. Ea care este comparată, ea care este ocolită de prieteni, ea care e vinovată doar pentru că există. Ea, cea care invață in fiecare zi și tot mai are de învățat….EA, mama unui copil special .

Ea este magică, are putere inimaginabilă să treacă prin toate obstacolele, se agață de fiecare informație si o transformă in speranță, ia singurul zămbet pe care îl primeste și merge mai departe, ia fiecare progres și-l numește succes, ia fiecare regres în piept cu durere și strange pumnii își inghite lacrimile si zămbeste îngerului pe care îl tine de mână și căruia îi oferă iubire necondiționată și viața ei ca un trofeu de sacrificiu… EA, mama unui copil special are puterea sa creeze speranța in lume.

Când o vezi, zămbeste-i, și zămbetul tău va fi o faptă bună, cănd are nevoie de un sfat ofera-l pentru ca nu te costă decat recunoștință, cănd vezi copilul ei acceptă-l ca și al tău să fie acceptat căndva de societatea pe care o păstrezi umană.

Ea este țesătoarea eșarfei de speranță, ea , minunata mamă a copil special. Datorită ei există empatie si umanitate. Ea este exemplul meu și al tău și al copiilor noștri.

Ofera-i un zămbet si vei primi speranța.

Psiholog Elena Neagu

 

Poți urmări întreaga activitate CONIL dând like paginii noastre de Facebook sau accesând secțiunea blog a site-ului nostru.

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?