“Magia Prieteniei”, un loc de joacă incluziv pentru copii speciali

Asociația Conil, lumea jocului, creativității și a copilăriilor fericite, și-a mai îndeplinit un vis! Alături de oameni cu inimă de aur, Lumea Conil a reușit să construiască în curtea Școlii Primare cel mai frumos, colorat și distractiv loc de joacă dedicat copiilor tipici și cu nevoi speciale!

300 de copii speciali au acum un nou loc de întâlnire, unde pot să se descopere, să creadă în puterile lor și să lege prietenii. ”Magia Prieteniei”, un loc de joacă incluziv, a fost inaugurat recent în curtea Școlii Primare Conil. Este un loc dedicat copiilor speciali, diagnosticați cu autism, sindrom Down, ADHD, dizabilități locomotorii, epilepsie și alte boli rare.

”Magia Prieteniei” este un loc prietenos cu cei mari și cei mici, un spațiu multifuncțional în care Asociația CONIL organizează activități educative și recreative. 35 de voluntari din cadrul HP România s-au înscris deja pentru a susține aici ateliere și pentru a petrece timp cu copiii.

Elevii Conil, veseli, energici și plini de creativitate, meritau un spațiu dedicate distracției, dedicat jocului și bucuriei de a fi copil! De acum, aceștia își vor petrece pauzele în leagăn, jucând șotron, fotbal sau chiar pictând în minunatul loc de joacă „MAGIA PRIETENIEI!”.

Alături de 35 de voluntari HP, personalul Conil a reușit să aducă la viață curtea Școlii Primare! Pe data de 22 iulie, încă de la primele ore ale dimineții, echipa HP a montat pavelele locului de joacă alături de personalul Conil, asigurându-se că vor face din acest loc un spațiu sigur în care copiii se pot juca împreună în voie, indiferent de dizabilitate! Apoi, echipa HP a pictat o întreagă laterală a locului de joacă alături de copiii speciali ai Școlii Conil. Locul a prins viață, este plin de energie și culoare, ideal pentru micuții noștri curioși.

Mulțumim echipei HP pentru sprijinul acordat! Am muncit împreună, în ciuda căldurii și a soarelui dogoritor, în beneficiul unor copii incredibili, care merită cea mai frumoasă copilărie! Alături de HP, Conil a făcut MAGIE!

Proiectul ”Magia Prieteniei” a fost finanțat în totalitate de HP România.

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?