Fii chiar tu schimbarea

Cum CONIL a schimbat pentru totdeauna vietile copiilor cu dizabilitati

Chiar din anul 2010 cand ne-am inceput misiunea la CONIL inspirati de dna. Adela Hanafi, noi ne-am propus sa cream o lume mai buna pentru copiii cu dizabilitati din Romania. In tara noastra, ca si in multe altele, stigma ce inconjoara persoanele cu nevoi speciale este inca foarte reala si greu de eliminat. De aceea misiunea noastra se focuseaza intru totul spre a crea un mediu sigur, primitor si incurajator pentru toti copiii si adolescentii cu nevoi speciale.

Istoria CONIL, insa, incepe cu mult mai mult timp in urma. Acum 25 de ani dna. Adela Hanafi, mama lui Kuki, s-a confruntat cu o reala problema ce nu tinea numai de sistemul de invatamant romanesc, cat cel mondial – arareori exista gradinite, scoli si programe dedicate copiilor cu dizabilitati. Confruntand aceasta problema Adela s-a decis ca orice este posibil atata timp cat este facut din inima. In 2005 ea a infiintat primul Centru CONIL, un adevarat colt de rai pentru copiii cu nevoi speciale ce necesita protectie, iubire si incurajare nemarginita. Principiul educatiei incluzive, egalitatea si spijinul sunt doar cateva dintre stalpii ce sustin CONIL.

Dar povestea noastra nu se opreste aici! Impreuna am perseverat, iar visele si obietivele noastre s-au extins. Pana 7 ani mai tarziu in 2012 am infiintat inca centre CONIL – create si pentru copiii cu dizabilitati si pentru cei tipici. De asemenea, am avut in vedere si necesitatea scolilor si gradinitelor incluzive pentru toti copilasii ce aveau dificultati, fie conditii speciale, fie probleme familiale, fie probleme emotionale.

In continuare ne-am axat si pe centrul nostru unde copiii pot beneficia de o multime de terapii clinic testate si recomandate de profesionisti precum kinetoterapia, logoperdia, terapiile prin miscare si dans, prin arta si muzica si multe altele. Terapiile pot fii si individuale si de gup, deoarece cunoastem faptul ca nimic nu este mai imortant pentru copiii cu nevoi speciale decat socializarea si inegrarea.

Nimic nu ne incanta mai mult decat sa ii stim si pe copiii si pe partintii lor fericiti de rezultatele ce continua sa se prezinte. Dl. Frăsineanu, tatal unui copil cu dizabilitati din cadrul CONIL ne-a marturisit: „Pentru noi, ca si parinti ai unui copil cu nevoi speciale, Scoala Primara CONIL a reprezentat una dintre putinele alternative de acces la servicii educative de calitate, terapii si activitati adaptate varstei si personalizate oferite de catre o echipa cu expertiza si pregatire (cadre didactice, psihologi, terapeuti, etc) intr-un mediu atractiv si adaptat cerintelor tuturor copiilor cu dizabilitati.”

Deoarece inca Centrul CONIL nu este sustinut economic ca si alte scoli de stat sau scoli private, orice donatie este pentru noi un mare pas inainte. Programele si proiectele noastre de donatii sunt vaste si primitoare oricaror doritori. Acum puteti dona inclusiv prin PayPal, prin SMS sau prin redirectionarea celui 3,5% din impozitul pe venit. Nimic extraordinar nu este posibil fara spijinul sufletelor darnice, iar noi ne bucuram de orisice ajutor – cu putin cate putin in fiecare zi, vom reusi!

Pentru orice intrebari si curiozitati sau nelamuriri nu ezitati sa ne contactati pe canalele noastre de social media – Facebook, LinkedIn sau Instagram – sau puteti chiar sa ne lasati un comentariu chiar aici si noi va vom raspunde cat de repede posibil!

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?