Fă din copilul tău un SuperErou

 

Timpul petrecut alaturi de copilul tau, poate fi cheia pentru adultul de maine!

 

 

Sarbatoarea copilariei, si anume, ziua de 1Iunie, m-a inspirat pentru urmatorul meu articol.

Copilaria, este cel mai frumos, naiv, pur si…”magic” pasaj al vietii noastre!

De ce cred acest lucru?

Cu siguranta, fiecare dintre noi am prins puteri de SuperEroi atunci cand am fost copii. Aveam visuri, idei marete, ori chiar “puteam schimba lumea” cu un singur zambet!

Te-ai intrebat vreodata care este SuperEroul preferat al copilului tau? Sau… mai bine zis, cat de mult timp iti petreci alaturi de el, ca sa poti afla lucruri noi?

Ce crezi? Sunt in aceeasi situatie cu tine, draga cititor/oare!

Si eu , la fel ca si tine, sunt prinsa in cotidianul de zi cu zi, in ritmul alert al vietii, insa ce stiu, si vreau sa impart cu tine, este ca toate acestea pot avea efecte fundamentale asupra clipelor petrecute cu familia, asupra timpului petrecut cu copiii nostri, mai cu seama ca ‘timpul nostru”, este cel mai de pret cadou pentru cei mici!

Mai exact, cu cat petrecem mai mult, si totodata calitativ timp alaturi de micuti, cu atat mai mult participam la dezvoltarea unei serii de valori , esentiale pentru copiii nostri.

Consolidam relatiile de familie!

Asa cum va spuneam mai sus, este important sa ne petrecem timp de calitate cu copilul nostru, astfel dezvoltam o profunda legatura emotionala, formam un sentiment de respect de sine puternic, copiii devin mai pozitivi si mai increzatori in fortele proprii, exact asa….ca niste SuperEroi!

Cum isi dezvolta copiii nostri un comportament pozitiv?

Dupa spusele unor cercetari recente, copiii si adolescentii care nu reusesc sa discute zilnic despre sentimentele lor, ori despre noutatile din vietile lor cu parintii, sunt mai predispusi la vicii precum tutunul, alcoolul sau mai rau decat atat….drogurile!!

Comunica mult cu fiul/fiica ta!!

Cu cat comunici mai mult cu fiul/fiica ta, iti creezi o legatura deschisa, acestia reusind in timp sa “darame”  orice bariera, si se vor simti confortabil in abordarea oricarui subiect in relatia parinte-copil si invers, desigur!

 

Crezi ca timpul petrecut impreuna , il poate ajuta pe copil , la scoala?

Bineinteles! Nu uita! Astfel il ajuti sa fie descurcareti din punct de vedere academic, atunci cand ii arati ca “esti acolo” pentru el, neconditionat, in rezolvarea temelor sau cu atat mai mult, in medierea micilor probleme de la scoala!

De asemenea , iti ajuti copilul sa fie un bun camarad!

 

Stii foarte bine, ca puterea exemplului primeaza totdeauna, astfel ca poti fi model pentru propriul tau copil, si petrecand timp calitativ cu el , sansele ca acesta sa fie un bun prieten si sa isi creeze legaturi /relatii frumoase cu cei din jurul sau, creste considerabil.

Mai mult decat atat, sa fi convins ca o data ce ai reusit sa stabilesti o relatie deschisa cu fiul ori fiica ta, v-ati pregatit, impreuna , pentru o relatie sanatoasa  perioadei urmatoare, adolescenta!

Asadar, imi doresc  sa te fi convins ca sacrificiile tale, dupa orele de munca, curatenia casei, sau oricare dintre activitatile tale extra, nu  vor trece neobservate, de anii ce continua sa treaca atat peste tine, dar, mai important decat atat, peste copilul tau!

 

Aaa…, esti curios ce iti va raspunde copilul tau la intrebarea: ‘O jucarie, sau o iesire la cinema?

Daca DA, iti recomand acest “test rapid”!

Succes!

 

Alexandra Desliu

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?