Despre Noi

Kuki

Povestea Conil incepe in urma cu 25 ani, cand Adela Hanafi devine mama pentru prima data. Dupa un timp, Adela descopera ca baiatul sau, Kuki, este un copil special.

Ce simte ea ?

  • Dragoste
  • Sperante
  • Frica

Ce descoperă la Kuky?

  • ADHD
  • Probleme de invatare
  • Probleme comportamentale

Primul Conil

Urmare a propriilor sale experiente traumatizante,a greutatilor de adaptare si din dorinta de a creea o lume mai buna pentru toti copiii speciali, Adela infiinteaza in 2005 primul Centru CONIL bazat pe conceptul educației inclusive, al unui loc deschis tuturor copiilor Un loc in care toti suntem egali, invatam impreuna, copii tipici si cu nevoi speciale.
Adela si-a dorit sa sustina integrarea copiilor cu cerinte speciale de educatie si sa faciliteze accesul acestora la o educatie de calitate prin realizarea unor planuri personalizate de interventie pentru fiecare copil, dar prin oferirea accesului aceor copii la programe extracurriculare care sa ii puna in valoare, prin care sa reusim sa descoperim talente de orice fel, in orice context, atat la copii tipici cat si la copii cu dizabilitati.
Astfel, CONIL ia nestere din dorinta de a da o sansa tuturor copiilor , inclusive celor cu dizabilitati de a se forma si educa intr-un concept nou, liber, bazat pe iubire si respect.

Conil Fest

Incepand cu anul 2008, Asociatia CONIL organizează, având alături numeroși susținători – spnsori și parteneri media, CONIL Fest, Festivalul integrarii, um eveniment bianual care aduce pe aceeasi scena peste 1500 de copii talentati tipici si cu dizabilitati, intr-un maraton artistic deosebit.
“Bucuria este că acești copii au abilități dincolo de dizabilitate si asta este cee ace trebuie sa aratam lumii ” – Irina Ismail Director CONIL .
Momente emoționante, pline de farmec și sensibilitate vor fi oferite de invitații noștri speciali de la școlile speciale pentru copii hipoacuzici, deficienți psihomotorii sau cu deficiențe de vedere, copii diagnosticati cu autism, sindrom Down, retard sau tetrapareza, demonstrând astfel că dincolo de orice dizabilitate existăo abilitate ce trebuie descoperită, încurajată și promovată.

Dezvoltare

Pana in 2012, CONIL infiinteaza inca 4 centre in care copiii tipici si cei cu dizabitati au acces la educatie, programe terapeutice, de socializare si recreative.
In 2012 CONIL infiinteaza si acrediteaza prima scoala si gradinita INCLUZIVA ,deschisa si copiilor cu autism, down, retard.
Scoala si gradinita functioneaza dupa curriculum national insa adaptat stadiului de dezvoltare al fiecrui copil. Programele adaptate ale copiilor sunt realizate de echipe multidisciplinare formate din profesori,pedagogi, logopezi, consilieri, terapeuti.
CONIL infiinteza si Centrul de Terapii CONIL care ofera programe de terapie adaptata fiecaruicopil in parte – terapie ocupationala, aba, logopedie, kinetoterapie, terapie prin miscare, terapie prin arta, terapie prin muzica.

Inger

Adela si-a dedicat intreaga viata pentru a face lumea un loc mai bun pentru fiul ei dar si pentru toti ceilalti copii speciali ce au trecut pragul sediilor CONIL, facand din aceasta misiunea sa. Reuseste cu multa munca, perseverență si ambitie sa puna in miscare rotitele de schimbare a lumii copiilor speciali. Insa Kuki ne paraseste pe 25.12.2018 lansad in urma sa o lume mai buna, sporind ambitia mamei sale de a ajuta copii atipici sa se integreze in societate.

Viitor

Planurile noastre de viitor :

  • Fondarea unei Scoli de Muzica
  • Fondarea unei Scoli Gimnaziale pentru copiii speciali
  • Case Rezidentiale pentru adultii speciali
Translate »