Dă aripi copilului tău iubindu-l necondiționat

IUBIREA NECONDITIONATA LA COPII

 

Fiecare parinte este unic, fiecare copil este unic, iar relatia dintre ei este mult mai profunda si mai complexa decat ne-am putea imagina.

Daca doresti sa-ti ingrijesti mai bine copilul trebuie sa ai mai multa grija de tine insuti. Parintii au nevoie de introspectie , au nevoie sa cugete asupra propriei lor persoane. Ei trebuie sa fie constienti ca propria lor sanatate mentala , emotionala si spirituala este extrem de importanta pentru dezvoltarea armonioasă a propriului copil .

In cadrul relatiei parinte- copil, la un moment dat , copilul va avea nevoie de tot mai mult spatiu, pentru a-si incepe calatoria pe traseul propriei vieti , spre o independenta tot mai mare, pentru a incepe acea calatorie metaforica a evolulutiei.

Parintii interactioneaza cu copii influentandu-le dezvoltarea personalitatii.

Iubirea adevarata este iubirea neconditionta, iar aceasta inseamna a iubi pe cineva in esenta sa, asa cum este, indiferent de ceea ce face, reușește sau nu reuseste sa faca. Cand iubesti adevarat nu pui conditii, nu ceri nimic la schimb si oferi libertate deplina indiferent daca este copil sau adult.

Iubirea adevarata inseamna bucurie, emotie pozitiva si idei creative ce ne dau puterea de a merge mai departe.

Invatam cum se simte  si  cum arata iubirea de la parintii nostri sau alti adulti importanti din  viata noastra .

Ceea ce este important la aceasta imagine a iubirii familiale, este faptul c,a pe masura ce crestem in sanul familiei, invatam rapid cum trebuie sa ne comportam si sa actionam pentru a obtine dragoste si a ne simti in siguranta . De aici dezvoltam ceea ce numim tipare de supravietuire.

Dă aripi copilului tău prin iubirea necondiționată pe care i-o oferi permanent Învață-l să fie liber și plin de viață, bucurându-se de fiecare aspect al vieții sale.

Nu-i croi un tipar gri, percepând orice situație de viață ca pe o posibilă amenințare. Energia sa se va așeza în aceeași configurație fiind atrase, de fiecare data, aceleași condiții de viață.

 

Lasă-l pe copil să descopere lumina din sufletul său. Ghidează-l către ce are el nevoie, către bucurie, frumos și mai ales, către lumină.

 

Dă aripi copilului tău iubindu-l necondiționat!

 

Viorica Proșteanu, educator

No Comments

Post a Comment

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?