Cum sa cultivam sinceritatea?

Sinceritatea copiilor este o calitate ce merita cultivata cu atentie. Adesea, ca adulti uitam cat de important este sa fim intotdeauna sinceri cu cei din jur. Desi suntem convinsi ca toti parintii le spun copiilor lor ca miciuna este cel mai urat lucru, aceasta informatie este adesea uitata. Asadar, astazi ne intrebam cum putem sa cultivam aceasta valoare.

Este un fapt cunoscut ca cei mici descopera minciuna in jurul varstei de 3-4 ani. Mai apoi, la aproape 9-10 ani acestia afla arta ascunsului care, desi e diferita de minciuna, se aseamana si este la fel de distrugatoare. Acesta este cursul natural al lucrurilor, iar cei mici trebuie sa il urmeze. Este de mare importanta ca ei sa descopere minciuna si efectele daunatoare pe care aceasta le are. Asadar, ajungem la concluzia ca cei mici trebuie sa minta pentru a invata cum acest lucru ii afecteaza pe cei din jur. Deci cum vom proceda mai departe pentru a promova sinceritatea?

Ca parinti, trebuie sa intelegem ca deseori cei mici mint din cauza rusinii sau fricii fata de ce au facut. Asadar, copii trebuie sa aiba incredere totala in parinti, iar parintii trebuie sa de adovada intotdeauna de intelegere. De asemenea, puterea exemplului este una dintre cele mai importate. Copiii fac ceea ce vad in jurul lor. Asadar, este important ca noi sa dam dovada de sinceritatea intotdeauna, iar in niciun fel de circumstante sa nu mintim in fata lor!

Desigur, exista multe metode prin care sa ii invatam pe cei mici sa fie sinceri, insa noi credem ca aceasta este una dintre cele mai eficiente. Care sunt sfaturile tale pentru a promova aceasta valoare?

No Comments

Post a Comment

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?