Cum adaptăm copiii la schimbările provocate de pandemie?

Cum adaptăm copiii la schimbările produse de pandemie

Cum adaptăm copiii la schimbările provocate de pandemiei? Cum face față copilul la schimbările din această perioadă?

Iata ca scoala nici nu a inceput bine si deja s-a  trecut la regim online. Din nou…

Desi multi dintre noi sperau ca anul acesta vom reveni la “viata de dinainte de pandemie”, din pacate lucrurile intarzie sa se miste in aceasta directie.

Daca noi, adultii, putem verbaliza cu usurinta nemultumirile pe care le avem si frustrarile pe care le-am dezvoltat din cauza restrictiilor pandemiei, copiii nu fac acest lucru. Cum  adaptăm copiii la schimbările provocate de pandemie?

Scoala, care pana acum reprezenta atat invatare cat si socializare, incheierea unor prietenii, apartenenta la un grup, integrare si incluziune sociala, a trecut brusc in mediul online, iar multe dintre aceste legaturi s-au incheiat. Din acest motiv, copiii au devenit incarcati emotional,  lucru care a avut un impact major in relationarea lor. Scoala nu a reusit sa gestioneze corect aceste schimbari, accentul cazand doar asupra activitatii de predare-invatare.

Starea lor emotionala a cazut in plan secund, iar parintii au inceput sa se confrunte cu situatii carora nu au stiut cum sa le faca fata.

Pentru a-i ajuta pe copii sa faca fata mai usor tuturor acestor schimbari, puteti urma sfaturile de mai jos:

-ascultati-I pe copii si incurajati-I sa va spuna problemele cu care se confrunta in cadrul lectiilor online

-oferiti-le timp sa se gandeasca la cerinta primita

-nu ii comparati cu colegii lor, chiar daca acestia raspund mai rapid

-nu va pierdeti calmul cand observati ca si-au pierdut atentia asupra activitatii

 

In final, in toate momentele dificile prin care treceti, amintiti-va ca o atitudine constructiva este esentiala. Evitati sa ajungeti la concluzii catastrofale despre educatia copilului, sa va exprimati descurajarea sau sa transmiteti ideea ca problemele cu care se confrunta sunt de nedepasit. Increderea dumneavoastra in capacitatea copilului de a depasi obstacole este prima sursa de incredere a copilului in el insusi.

Pentru alte sfaturi oferite de specialistii nostri, vizitează pagina de Facebook sau sectiunea blog a site-ului!

Prof. Raluca Dima

 

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?