Cateva prietenii inedite Friends beyond borders

“Te-ai gandit vreodata cum ar arata viata ta daca in fiecare zi ai face o fapta buna?” este intrebarea pe care echipa Friends beyond borders a pus-o tutoror. Campania lor #colourmyday a dat startul cursei binelui care iata ca a luat sfarsit.

Proiectul pilot a fost unul reusit, adunand peste 200 de participanti, atat romani cat si bulgari, tipici si atipici, de toate varstele. Scopul proiectului a fost acela de a rupe barierele intre doua lumi ce pana de curand au fost complet separate din cauza stereotipurilor si stigmei ce inconjoara comunitatea celor cu dizabilitati. Bineinteles, echipa organizatoare a intampinat si probleme pe parcurs, insa multe dintre acestea au ajuns la o concluzie pozitiva!

Asadar, iata cateva povesti de prietenie datorate proiectului Friends beyond borders!

 

Rami (Romania) & Michaela (Bulgaria)

Rami este un copil tipic din Bucuresti, Romania. El a decis sa ii trimita prietenei lui o minge de fotbal, deoarece aceasta este pasiunea lui. La randul ei, Michaela i-a trimis lui Rami un joc domino si niste sosete. Michaela, fetita cu sindrom Down, i-a scris o scrisoare minunata lui Rami, in care i-a povestit despre pasiunile sale: Zumba, inotul si cantatul la pian!

Dinu (Romania) & Denisa (Romania)

Dinu a fost extraordinar de incantate de cadoul primit de la prietena lui Denisa. A decis sa filmeze intregul process de desfacere a cadoului! Dinu a primit prima scrisoare scrisa de Denisa, fetita de 12 ani nevazatoare, scrisa si in Braille, lucru care l-a uimit deosebit pe Dinu.

Eric (Romania) & Debora (Bulgaria)

Eric este un baietel din Bucuresti ce si-a gasit o prietena peste granita cu ajutorul FBB. El a trimis catre prietena sa o rama, niste globuri si alte bunatati in spiritul Craciunului!

Alex (Romania) & Gabriel (Romania)

Alex este un copil tipic ce s-a imprietenit cu Gabriel prin intermediul FBB. Gabriel este un baietel nevazator pasionat de calatorii. Asadar, el a primit o vedere si o scrisoare in alfabetul Braille. Gabriel a povestit in scrisoarea sa catre Alex despre cele 3 operatii prin care a trecut, vorbind despre cat de recunoscator este de faptul ca a trecut peste aceste probleme. Gabriel i-a trimis lui Alex si o masinuta de jucarie, deoarece aceasta este una din pasiunile sale. In scrisoarea lui, el spune “Iti trimit aceasta masinuta ca sa fie transformata intr-o masina adevarata cand vei fi mare.”

Irina (Romania) & David (Romania)

Irina si David sunt exemplul perfect prin care barierele societatii au fost daramate. Cei doi au ales sa se intalneasca personal, respectand masurile si restrictiile impuse, pret de 5 minute, pentru a face schimbul de cadouri.

David este un baietel nevazator, iar scrisoarea sa catre Irina a fost din nou scrisa in alfabetul Braille. Intalnirea a fost descrisa ca fiind extraordinar de emotionanta pentru amandoi, iar prietenia celor doi ca fiind de nepretuit!

Asteptam cat mai multe povesti din partea participantilor nostri, iar intre timp noi le vom impartasi pe cele stranse pana acum!

No Comments

Post a Comment

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?