Campionii mici și mari ai CSA Steaua București au intrat “la apă“ pentru a susține cauza copiilor cu autism din Asociația CONIL în cadrul evenimentului CONIL Swimming Army

Bazinul de înot al Clubului Sportiv Steaua București a devenit sâmbătă, 19 iuie 2021, locul în care două lumi atât de diferite s-au contopit, creând un spațiu al bucuriei pentru toți copiii. Sub privirile marii campioane Olimpice, Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, 15 copii performeri ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și-au schimbat hainele de sportivi în cele de profesori pentru 20 de copii cu autism din cadrul Asociației CONIL.

După o demonstrație de excepție a copiilor campioni ai Clubului Militar, organizați în două echipe – Luptătoarele Armatei și Forțoșii Armatei, cei 15 copii și-au primit cu bucurie învățăceii în bazinul devenit un superb loc de joacă al tuturor copiilor. Alături de ei, campionii și invitații lor, copiii cu autism din Asociația CONIL, a fost și copilul fenomen al înotului românesc, David Popovici, cel mai tânăr component al Team Romania la Jocurile Olimpice de laTokyo.

“Copiii cu autism pot face aceleași lucruri ca și noi, sunt copii perfect normali dar care au însă anumite vulnerabilități. Am crescut alături de ei pentru că mama mea obișnuia să mă ia cu ea la Centrul de recuperare a copiilor cu autism și astfel am cunoscut această lume specială. Visul meu, pe lângă acela de a deveni un mare campion al lumii, este acela de a folosi imaginea mea și tot ceea ce am învățat, în a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși, inclusiv pe acești copii minunați ”, a declarat David Popovici, omul care dovedește că orice este posibil dacă ai mindsetul potrivit. În drumul său către calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, David a reușit să doboare zeci de recorduri. În semifinala probei de 100m liber, David a reușit un timp ce a șocat întreaga planetă, fiind cel mai rapid înotător al momentului la categoria sub 17 ani din întreaga lume.

Cu ochii în lacrimi și vădit impresionată de gestul copiilor campioni ai CSA Steaua București, Camelia Potec i-a încurajat pe copiii cu autism să practice înotul, acesta fiind un sport extrem de benefic tuturor copiilor. Legătura specială dintre copiii cu autism și campionii Clubului Militar a fost creată cu multă empatie și blândețe, sportivii Stelei fiind coordonați de un antrenor de excepție care îi pregătește nu doar pentru marea performanță ci mai ales pentru viață, Bogdan Văleanu.

Toți cei 35 de copii prezenți la evenimet au fost premiați de doamna Camelia Potec care l-a avut alături pe domnul Ștefan Răzvan Bichir, președintele Clubului Militar.

Imnul campaniei Swimathon 2021 al Asociației CONIL pentru proiectul ”Aquaterapie pentru copiii cu autism”, ÎNOATĂ cu MINE, compus și interpretat de artistul Alex Ștefănescu a încălzit atmosfera, publicul ovaționându-i pe toți copiii prezenți la eveniment.

“Doar că, printre noi, sunt și supereroi, doar cu un gest ei pot să schimbe totul!
Oameni simpli cu un plan, fac piscină din ocean și superputerea lor este ÎNOTUL“

“ A fost o zi cu multe emoții pentru noi toți, copii, părinți, sportivi, profesori. Zâmbete și culoare, bucurie împletită cu teamă, toate s-au risipit atunci când copiii sportivi ai Clubului Militar au întins mâna copiilor cu autism în cel mai frumos gest al prieteniei. S-a scris astfel una dintre cele mai frumoase povești ale copiilor pentru copii pe care ne dorim s-o continuăm și să arătăm tuturor că prietenia dintre copiii tipici și cei speciali este cu adevărat posibilă iar câștigul este de ambele părți. Coceptul educației incluzive promovat și implementat de CONIL este unul ce funcționează atâta vreme cât întâlnești oameni ce educă în acest spirit, oameni care înțeleg cât de fragilă este granița dintre abilitate și dizabilitate. Mulțumesc, tuturor copiilor, mulțumesc antrenorilor CSA Steaua, domnului Președinte al CSA Steaua, mulțumesc marii campioane Camelia Potec și tuturor celor ce au făcut posibil ca acest eveniment să se întâmple. Vom scrie împreună povești minunate și cu siguranță vom reuși să aducem și sportul paralimpic în lumina reflectoarelor“ ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL

Gazde ale evenimentului, jurnalista Ioana Maria Moldovan și artistul Fabian Sanchez au fost ca de obicei la mare înălțime!

Până la 31 iulie, cei ce simt, pot și vor să intre în valul de bine al Luptătoarelor Armatei și al Forțoșilor Armatei, pot face donații pe linkurile https://swimathonbucuresti.ro/fortosii-armatei/ sau https://swimathonbucuresti.ro/luptatoarele-armatei/ și astfel superputerea lor va crește! Donează oricât! Zicala „Pic cu pic se face strop” este cât se poate de adevărată.

Partener principal: CSA Steaua București

Sponsori: Decathlon România, WaWa Content, Cornico Snack Food, Harpai, Learnity, Agapitos, Florăria Iris, Daasha, Regina Maria, Cabana Vârful Ciucaș, Vitaminx, Aqua Carpatica, Banca pentru alimente, Majadore, NAN Events, Baloane.net, Crăița merelor, Fast Labels, Supermercato, Elite PhotoBooth, Fruit snack

Parteneri media: Prima TV, Canal 33 România, Radio Itsy Bitsy și Agerpres

Dă sens brațelor tale și donează și tu!

 

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?