Autism -zîmbet și speranță

autism- zambet și speranță

Primii pași în viața unui copil sunt definitorii în dezvoltarea sa. Cu atât mai importanți în viața unui copil cu autism. De la mediul familial, până la locul geografic unde acesta crește, există numeroși factori care îi influențează percepția asupra lumii și comportamentul încă de mic. Alegerea unei grădinițe potrivite este esențială pentru a sădi încă de la început în sufletul copiilor dorința de cunoaștere, curiozitatea și iubirea pentru toți și toate lucurile din jur.

O grădiniță incluzivă este locul în care copii cu nevoi speciale și copiii tipici cresc, învață și se bucură împreună de copilărie, într-un mediu sigur. Noi v-am pregătit 5 motive pentru care o grădință inclusivă, în care tolernța și acceptarea sunt promovate, este un început de drum ideal pentru copilul tău.

Motiv #1 – Focus pe abilitățile copiilor, inclusiv a celor cu autism!

Fiecare copil, inclusiv cei cu autism, este înzestrat cu o imaginație infinită și numeroase calități, individuale și unice. Învățarea și dezvoltarea într-un mediu în care aceștia sunt încurjați să încerce și să greșească este esențială pentru a le demonstra că ei sunt capabili de orice își propun să reușească. Într-o grădiniță inclusivă, în prim plan se află punctele forte ale fiecăruia și cum acestea pot fi explorate.

Motiv #2 – Dezvoltarea încrederii în sine

Un mediu în care cei mici se simt confortabil și acceptați îi ajută să devină mai deschiși și mai activi. Implicarea acestora în activități obișnuite înseamnă oferirea de încredere, lucru care le sporește siguranța în forțele proprii și îi ajută să fie mai conectați cu lumea din jurul lor.

Motiv #3 – Copiii învață de la copii!

Copiii nu învață doar de la profesori și părinți…ci și de la ceilalți copii! Relațiile între cei mici sunt bazate pe sinceritate și acceptare. Deși ei văd diferențele, trec mult mai repede peste ele și apreciază adevărata relație pe care o stabilesc cu cei din jur.

Motiv #4 – O lecție de diversitate și tolernță față de copiii cu autism

Având în jurul lor copii cu autism sau provenind din diferite medii, aceștia învață încă de mici despre acceptarea celor care nu sunt la fel ca ei și care au nevoie de ajutor suplimentar. Pentru un copil crescut într-un asemenea mediu, empatia și dorința de a ajuta va rămâne cu el odată ce va crește.

Motiv #5 – Motivație și oportunitate

Fiind încojurați atât de copiii tipici cât și atipici, oportunitățile de învățare se diversifică, iar motivația celor mici de a deveni mai buni crește. Diferite provocări, deși dificile la început, reprezintă un pas important în creșterea lor și în dobândirea cât mai multor abilități necesare mai târziu.

Un mediu incluziv, în special în primii ani de viață, este benefic atât asupra copiilor tipici cât și celor atpici. Aceștia învață unii de la alții și cresc împreună într-un loc în care acceptarea, iubirea și toleranța sunt principalele valori. Iar noi la CONIL ne ghidăm după aceste valori.

Grădinița CONIL are peste 10 ani de experiență în educația copiiilor cu nevoi speciale alături de copii tipici și este acreditată de Ministerul Educației Naționale, urmărind curriculumul național, adaptat în funcție de nevoile individuale ale fiecărui copil.

Pentru orice întrebari puteți să ne contactați pe e-mail la office@conil.ro sau pe platformele noastre de social media Facebook, LinkedIn sau Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?