Asociația CONIL desfășoară Conferința WNIMTR

Asociația Conil

Asociația CONIL, Lumea Magică a tuturor copiilor!

 

În perioada 19-20 septembrie, a avut loc prima etapă transnațională de diseminare a rezultatelor proiectului Erasmus +,  We Need Illusions More Than Reality . În cadrul acestui proiect, Asociația CONIL este reprezentantul României.

Asociația CONIL a susținut prima conferință transnațională din cadrul proiectului WNIMTR. Alături de noi s-au alăturat parteneri din Italia și Polonia dar și invitați speciali, Magitot și Leon Magdan.

Locația și desfășurarea:

Conferința s-a desfășurat la Hotel Europa Royale. Scopul principal a fost prezentarea  primelor rezultate ale cercetării privind impactul si  importanța magiei, iluziei și fascinației în procesul educațional al copiilor în general și al celor cu nevoi speciale în particular.

Magia și iluzia nu doar stârnesc curiozitate și amuză. Ele  încurajează mintea copiilor să descopere cât mai multe soluții prin care trucurile sunt posibile. Astfel, trucurile de magie devin exerciții extrem de importante de dezvoltare a logicii și raționament.

Conferința organizată de Asociația CONIL a fost animată și de numere spectaculoase de magie și teatru de umbre, realizate de Magitot și Leon Magdan, antrenând întregul public, de la cei mari la cei mici.

Publicul nostru:

Ne-am bucurat de o largă și onorantă participare a reprezentanților școlilor publice și private din București dar și de reprezentanți ai Casei Corpului Didactic. Nici elevii nu au rămas nereprezentați. La eveniment au participat peste 50 de elevi ai Școlii numărul 150 și ai Liceului Teoretic International de Informatică București.

Le mulțumim tuturor participanților pentru atenție și interes. De asemenea, mulțumim pentru propunerile de voluntariat în cadrul Școlii Conil, anunțate de participanți la finalul conferinței.

Conferința WNIMTR s-a încheiat cu un moment tradițional, cu dansuri populare românești, impresionțndu-i pe partenerii noștri din străinătate.

Asociația CONIL a reușit să îmbine perfect tradiția și cultura românească cu tema principală a acestui proiect Erasmus+, primind recenzii incredibile atât de la partenerii italieni și polonezi, cât și de la invitații români.

Așteptăm cu mare interes cea de-a doua etapă a proiectului, care se va desfășura în data de 2-4 noiembrie, la Roma, dar și viitoare proiecte europene, concentrate pe tehnici de școlarizare și noi moduri de dezvoltare.

 

Pentru orice alte detalii, vă invitam să ne contactați la 0784412222 sau office@conil.ro, sau programați o vizită la Școala CONIL.

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?