Adela Hanafi, președinta CONIL – de la tragedie personală la o viață dedicată copiilor cu nevoi speciale

Adela Hanafi, președinte CONIL

Adela Hanafi este Președinta Asociației CONIL – ONG înființată în 2010, al cărei scop este să asigure educație, integrare și incluziune socială pentru copii și tineri cu diferite dizabilități. Dincolo de numele oficial, de încadrare juridică, CONIL este “furnizorul oficial de zâmbete” pentru copiii cu dizabilități și pentru familiile acestora.

 

Reporter: Știu că este răscolitor, însă ați avut un copil cu probleme care astăzi nu mai este printre noi. El a fost cel care poate a avut un rol esențial în apariția și evoluția CONIL. Ce ne puteți spune?

Adela Hanafi: Kuky. Da, nu a fost ușor. Copilul meu drag cu nevoi speciale. Dificultăți în a găsi locurile potrivite pentru el. Dificultăți de integrare. Apoi, deces. Nu a fost ușor. Dar cred că fiecare dintre noi, pus în fața unor realități găsește puterea necesară. Iar pe mine cred că tocmai Kuky m-a făcut puternică. El cu siguranță a fost. Chiar și acum cred că el este prezent. E în viața mea. E în viața CONIL. Însă iată că nimic nu e întâmplător, eu am lucrat cu copii cu autism încă din studenție, parcă viața a vrut să mă pregătească înainte de această încercare. Kuky a fost misiunea mea și gândul meu este mereu către el, el mă ajută chiar și acum să nu uit de ce este importantă misiunea pe care mi-am asumat-o.

Întregul material aici!

 

 

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?