„Activitățile de tip outdoor în mediul școlar”!

În luna mai a acestui an, Asociația Conil a participat la Cercul Pedagogic cu tema „Abordări inovative în procesul instructiv-educativ”, cu un material bazat pe „Activitățile de tip outdoor în mediul școlar”! Prezentarea Asociației Conil a fost gândită până la cel mai mic detaliu, dorindu-se punerea ei în aplicare în cel mai scurt timp! Iată ce trebuie să știți despre programele de activități outdoor și beneficiile pe care le au în dezvoltarea cognitivă a copilului.

Educația Outdoor este modalitatea experiențială de învățare, desfășurată în exteriorul sălii de clasă, cu precădere în aer liber, ce constă în explorarea locurilor noi, depărtate de obișnuit și cotidian, în excursii, vizite tematice și activități de dezvoltare fizică, socială și personală.

TERMENUL INCLUDE :

– educația pentru mediu

– activități recreative

– dezvoltare personală

– terapie prin aventura

Datorită tehnicilor de educație outdoor, copiii tipici și cei cu nevoi speciale devoltă abilități esențiale pentru o creștere armonioasă, cum ar fi: a învăța să trăiești cu ceilalți, a învăța să cunoști, a învăța să faci, a învăța să fii!

Interconectarea dintre experiență, învățare și progres se află la baza diferitelor programe outdoor. Este necesar ca educația actuală să fie holistică și integratoare, bazată pe procesul de a da sens oricărei întâmplări și experiențe proprii.

Iată doar câteva dintre beneficiile activităților outdoor desfășurate în mediul școlar:

  1. Dezvoltă creativitatea, imaginația și spiritul antreprenorial;
  2. Asigură o condiție fizică armonioasă;
  3. Dezvoltă autodisciplina, empatia și compasiunea;
  4. Dezvoltă abilitățile și deprinderile practice;

La Conil, primăvara este sezonul dedicat naturii, animalelor și activităților în aer liber! Cu această ocazie, Asociația CONIL a organizat săptămâna trecută mult-îndrăgitele excursii!

𝗠𝗶𝗰𝘂𝘁̦𝗶𝗶 𝘁𝗶𝗽𝗶𝗰𝗶 𝘀̦𝗶 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝘂 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗮𝘂 𝗽𝗼𝗿𝗻𝗶𝘁 𝗶̂𝗻𝘁𝗿-𝗼 𝗮𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝗮𝘁𝗮̆ 𝗮𝘃𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮̆! Au aflat o mulțime de informații noi despre mediul înconjurător, au interacționat cu animalele domestice și păsările de curte, au plantat flori colorate și au participat la un Atelier creativ de modelare a lutului, toate la aer curat și iarbă verde! În România, copiii cu nevoi speciale sunt de cele mai multe ori privați de bucuria de a merge în excursie… Însă Conil oferă această șansă tuturor copiilor, indiferent de dizabilitate! Aerul curat, iarba verde și ciripitul păsărilor sunt pentru toți copiii, iar personalul Conil îi monitorizează cu atenție pe durata întregii excursii și îi captivează cu cele mai creative și distractive activități educaționale!

De asemnea, o altă activitate outdoor de amploare realizată de Asociația Conil pentru a sprijini creșterea armonioasă a copiilor este reprezentată de Grădina Urbană Conil. Grădina Urbană reprezintă un colț al recreerii și al terapiei pentru micuții speciali ai Centrului Multifuncțional CONIL. Aici, recuperarea prin horticultură se îmbină cu calmitatea, liniștea și veselia naturii. Exact de asta au nevoie acești copii minunați. De un loc în care haosul creat zilnic în gândurile lor să dispară și să facă loc unei stări de pace, de echilibru, de bine!

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?