Activități extrașcolare în cadrul Școlii CONIL

activitati extrascolare conil

În cadrul Scolii CONIL am pregătit o serie de activități extrașcolare care joacă un rol semnificativ în dezvoltarea și creșterea copiilor. Acestea oferă oportunități de învățare și experiențe care pot influența în mod pozitiv multiple aspecte ale vieții lor. Iată câteva moduri în care activitățile extrașcolare pot ajuta copilul:

 1. Dezvoltarea abilităților sociale. Prin participarea la activități extrașcolare, copiii învață să interacționeze cu alți copii și adulți în afara mediului școlar. Aceasta îi ajută să-și dezvolte abilitățile sociale, cum ar fi comunicarea, colaborarea, rezolvarea conflictelor și empatia.
 2. Dezvoltarea abilităților cognitive. Activitățile extrașcolare pot stimula creierul copiilor în moduri diferite față de școală. Acestea pot dezvolta gândirea critică, creativitatea, rezolvarea problemelor și abilitățile de luare a deciziilor.
 3. Descoperirea pasiunilor și intereselor. Prin încercarea diferitelor activități, copiii au șansa să-și descopere pasiuni și interese pe care nu le-ar fi descoperit în mediul școlar. Aceasta poate duce la dezvoltarea unor pasiuni și a unui simț al identității.
 4. Stimularea fizică și sănătatea. Activitățile sportive sau fizice pot ajuta la menținerea unui stil de viață sănătos, îmbunătățirea condiției fizice și dezvoltarea coordonării și abilităților motorii.
 5. Încredere și autodisciplină. Participarea la activități extrașcolare poate ajuta copiii să câștige încredere în sine și să dezvolte autodisciplină prin stabilirea de obiective și practică constantă.
 6. Gestionarea timpului. Participarea la activități opționale învață copiii să-și gestioneze timpul și să-și prioritizeze activitățile, dezvoltând astfel abilități importante pentru viața adultă.
 7. Construirea unor relații de prietenie. Copiii pot dezvolta prietenii și relații cu persoane care au aceleași interese, ceea ce poate duce la crearea unei rețele sociale bogate și de susținere.
 8. Explorarea culturii și artei. Activitățile legate de artă, muzică, teatru sau dans pot ajuta copiii să exploreze și să înțeleagă mai bine cultura și expresiile artistice.
 9. Pregătirea pentru viitor. Multe activități opționale pot ajuta la dezvoltarea abilităților necesare pentru viitorul profesional, cum ar fi vorbirea în public, conducerea de echipe și abilitățile tehnice.
 10. Îmbunătățirea stimei de sine. Realizările în activități precum sportul, arta sau muzica pot contribui la creșterea stimei de sine a copiilor. Sentimentul de a atinge obiective sau de a se descurca într-un domeniu anume, poate spori încrederea în sine.
 11. Combaterea stresului scolar. Activitățile extrașcolare pot ajuta la menținerea unui echilibru sănătos intre școală și viață personală.
 12. Învățare experiențială. Activitățile extrașcolare oferă oportunități de învățare experiențială, care este un mod puternic de asimilare a cunoștințelor și dezvoltare a abilitaților prin practică și implicare directă.

La Conil credem cu tărie că activitățile extrașcolare contribuie la formare personalității, a abilitaților și chiar a competențelor necesare pentru viața de adult. Tocmai de aceea am pregătit o serie de cursuri opționale, menite să-i ajute pe copii să devină siguri pe ei și deschiși către explorarea lumii din jurul lor. Iată mai jos lista completă:

 • Cursuri opționale de limba engleză, franceză și germană.
 • Curs opțional de arts & crafts.
 • Curs opțional de arte: modelaj, pictura, grafică și mosaic.
 • Curs opțional de sport și mișcare.
 • Curs opțional de tenis.
 • Curs opțional de fotbal.
 • Curs opțional de bune maniere prin teatru.
 • Curs opțional de dans modern și contemporan.
 • Curs opțional de balet.
 • Curs opțional de fotografie.

Activitățile extrașcolare sau opționale au un impact semnificativ asupra dezvoltării copiilor, oferindu-le oportunități de învățare și creștere în afara mediului academic tradițional. Ele completează educația școlară și contribuie la dezvoltarea copiilor, punând accent pe aspecte precum dezvoltarea personală, socială, emoțională și fizică. Află mai multe despre activitățile extrașcolare din cadrul școlii CONIL la numărul de telefon 0784412222, la adresa de e-mail office@conil.ro, sau programați o întâlnire cu managementul Conil.

 

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?