5 modalități de a avea o vară fantastică alături de copilul tău (și pentru cei cu nevoi speciale!)

Anotimpul preferat al copiilor a venit! Vara zilele sunt lungi și călduroase și noi știm că părinților le poate fi dificil să organizeze timpul petrecut alături de cei mici. Școala și rutina zilnică au luat o pauză, urmând să fie înlocuite de activități de vacanță.

Noi v-am pregătit 5 modalități prin care vă puteți petrece timpul alături de copilul vostru cu nevoi speciale în vacanța de vară:

Crează un calendar

Notează într-un calendar evenimentele mari la care veți participa împreună precum și diverse idei de activități de petrecere a timpului liber. Realizarea unui program organizat înseamnă ceritudine pentru copiii cu nevoi speciale. Câteva idei: pictura cu degetele pentru a da frâu liber imaginației, realizarea unui puzzle împreună pentru concentrare, cititul unei cărți de povești sau vizionarea unui film pentru relaxare. Bineînțeles, ideile spontane sunt mereu bine venite!

Peterce timp în natură

Vara este anotimpul ideal pentru a ne conecta cu natura și pentru a cultiva în copii iubirea pentru ea. Fie că este în parc, la munte sau la mare, în grădina bunicilor sau în tabere, natura oferă numeroase posibilități de joc și recreere. În natură copilul este liber și poate explora cu toate simțurile mediul înconjurător, nutrindu-i curiozitatea.

 

Gătiți împreună și încercați noi feluri de mâncare

Ce poate fi mai distractiv decât să încercăm în fiecare săptămâna un nou tip de înghețată? Sau să încercăm rețete noi, colorate și sănătoase? Acordați-i celui mic șansa să vă ajute la cei mai simpli pași în bucătărie – dacă nu, lăsați-l să vă imite mișcările cu un set de vase goale! Acesta va zâmbi tot timpul!

Vorbește cu cel mic despre școală

Dacă cel mic se obișnuiește mai greu fără mediul de la școală, este important să-i amintim copilului că se va reîntoarce alături de colegii săi și de doamna învățătoare în curând. Pentru a-i oferi mai mult confort, încercați să organizați întâlniri de joacă cu prietenii lui. Noi la CONIL organizăm săptămânal cursuri de socializare în care noi încurajăm copiii să interacționeze cu ceilalți, dezvoltându-și capacitatea de a se integra într-un grup și de a-și face noi prieteni.

Găsește activități alături de alți copii

Sigur celui mic îi este dor de colegii lui, iar una dintre modalitățile prin care putem să-i readucem experiența școlară într-un mod mai distractiv sunt activitățile alături de alți copii, cum ar fi excursiile, școlile de vară, atelierele de lucru și taberele. Beneficiile acestor tipuri de activități sunt numeroase: oportunități de învățare, șansa de socializare și de joc, noi prietenii și incluziune pentru copiii cu nevoi speciale, creșterea stimei de sine, dezvoltarea independenței și bineînțeles, amintiri de neuitat.

CONIL organizează vara acesta Tabere cu zâmbete, în care cel mic poate va avea parte de aventuri și învățare, într-un mediu controlat și divers. Fie că este vorba de tabere de creație, de sport și de mișcare sau de limba engleză, copilul vostru se va simți inclus și fericit tot timpul.

Noi la CONIL știm că expunerea copiilor cu dizabilități la diversitate și la noi aventuri înseamnă un pas întainte în dezvoltarea lor, motto-ul taberelor noastre fiind „Copilăria este cadoul pe care ni-l dă viața”.

Dacă vreți să descoperiți mai multe despre taberele CONIL, găsiți mai multe informații aici.

Pentru orice întrebari puteți să ne contactați pe e-mail la office@conil.ro sau pe platformele noastre de social media Facebook, LinkedIn sau Instagram

No Comments

Post a Comment

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?