Beneficiile sportului în cazul copiilor cu nevoi speciale

Atunci cand copilul special primeste un sprijin corect, acesta poate participa la aproape toate activitatile sportive, precum tenis, fotbal, baschet, dans, schi, inot si altele. In afara de faptul ca sportul este distractiv, activitatile fizice dau un impuls de energie si aduc beneficii atat sanatatii emotionale a parintelui, cat si a copilului.

Care sunt beneficiile pe care le poate avea copilul de pe urma implicarii lui in activitati sportive organizate:

Distractie

Multi copii care practica anumite sporturi sustin ca frecventarea antrenamentelor de cateva ori pe saptamana le aduce multa satisfactie, se simt bine, se distreaza si abia asteapta sa se intoarca pentru un nou antrenament. Este important ca activitatile sportive in care este implicat sa-i aduca bucurie si entuziasm, scrie publicatia Sports Medicine.

Structura/Organizare

Implicarea copilului in anumite activitati sportive ii va oferi o anumita rutina, o anumita organizare a timpului liber si il invata sa fie mai eficient.

Socializare

Participarea la activitati sportive ii poate oferi copilului si mai multe ocazii de a socializa cu cei de varsta lui, precum ii poate oferi sansa de a invata cum sa negocieze, cum sa coopereze.

Mentinerea sanatatii

In aceasta categorie ar putea intra multe beneficii ce tin de sanatatea copilului pe termen lung: o mai buna flexibilitate fizica, oase mai puternice, o greutate corporala potrivita, o mai buna functionare a inimii si plamanilor, o sanatate emotionala mai buna, mai multa incredere in propriile forte, rezultate academice crescute.

Abilitati de viata

Practicarea unor activitati sportive ii pot aduce castigarea unor abilitati de viata, care il vor ajuta sa se descurce si in alte imprejurari, nu doar in cele ce tin de sport, printre acestea merita a fi enumerate inotul, de a sti sa castigi si sa pierzi, de autogestionare a resurselor, spirit de echipa și multe altele.

Cu mulțumiri speciale prietenului CONIL – Codruț Baciu și Asociației Cip și Ciargi, am început antreneamente gratuite de tenis susținute de inimi mari și oameni buni! Mulțumim!

No Comments

Post a Comment

Open chat
Buna,
Cu ce te putem ajuta?