Impotriva discriminarii

Impotriva discriminarii

Bullying-ul este un nefericit fenomen des intalnit in lumea copiilor si adolescentilor. In ultimul timp, presa si retelele de socializare au folosit ca mijloc pentru a atrage atentia catre acest comportament ce ii afecteaza negative pe cei mici. Adolescentii sunt discriminati si judecati din cauza unui numar de factori sociali, printre care aspectul, orientarea sexuala, etnia, religia, statutul social, etc. Insa, cand vine vorba de copii, acesti factori difera.

Pentru cei mici bullying-ul se manifesta diferit. Aici este vorba despre discriminare pe baza aspectului in general. Adesea, cei mici tind sa rada de copiii grasuti, cei ce poarta ochelari sau care au tenul mai inchis. Acest fenomen apare din pricina fricii de a fi diferiti. Pentru un timp indelungat societatea s-a ferit de neinteles, asadar a avea trasaturi iesite din comun au devenit un motiv de persecutare.

De la aceeasi premisa pleaca si discriminarea in lumea copiilor atipici. Frica de neinteles a dus la stigmatizarea si izolarea acestor copii, taiandu-le sansa de a se dezvolta in adulti de succes. La CONIL, noi suntem impotriva fenomenului bullying si pro diversitatii. De aceea, promovam printre copiii nostri valori precum incluziune, empatie, iubire!

No Comments

Post A Comment

Translate »