Bunele maniere

Bunele maniere

Codul bunelor maniere este o carte ce vorbeste despre conduita, din care micutii prescolari si scolari au multe de invatat. Primele reguli ale acestui cod sunt invatate de la parinti si bunici, si sunt baza comportamentului viitorilor adulti. Insa, odata cu inceperea gradinitei devine rolul educatorilor sa continue munca inceputa acasa.

Printre primele lucruri pe care cei mici le invata la gradinita sunt salutul si multumitul. Este important ca cei mici sa stie sa spune “mersi” atunci cand le este oferit ceva, iar cand intalnesc cunoscuti sa le ureze o zi buna. Tot la gradinita invata si codul bunelor maniere la masa. Copiii trebuie sa stie ca nu este frumos sa vorbeasca cu gura plina, sa atinga mancarea cu mainile sau sa se joace cu mancarea. Bineinteles, conduita la masa este mult mai vasta, insa regulile de baza sunt suficiente pentru prescolari!

La CONIL, am creat un atelier despre bunele maniere in transportul in comun. Iar, cum v-am obisnuit, noi consideram ca invatatul prin joc este cea mai buna metoda de a le atrage atentia celor mici. Asadar, iata rezultatul!

No Comments

Post A Comment

Translate »