Modelaj in lut

Modelaj in lut

Astazi vorbim despre atelierele de modelaj in lut care au loc ocazional la sediile CONIL! Olaritul este o activitate ce dateaza din inca din preistorie, fiind o modalitate prin care oamenii isi confectionau vasele.

In zilele noastre, olaritul a devenit insa o pasiune rar intalnita. Cu toate acestea, este o mare parte din cultura multor tari, printre care si din cea romaneasca. Modelajul in lut a devenit acum o activitate ce exerseaza si dezvolta simtul artistic al celor mici. Iar, asa cum am vorbit in articolele noastre anterioare, acest lucru se afla in stransa legatura cu inteligenta emotionala a copiilor. Pe langa aceasta, olaritul ajuta si la dezvoltarea motricitatii. Insotita de cele mai multe ori de pictura, aceasta activitate necesita atentie si precizie din partea micilor practicanti.

Mai mult, se poate spune ca modelajul in lut este un mod de exprimare nonverbala. Cei mici au libertatea de a crea ceea isi doresc, oferindu-le astfel posibilitatea de elibarare emotionala. Transpunandu-si sentimentele in arta, cei mici ajung la un echilibru emotional!

Asadar, noi ii incurajam pe cei mici sa isi descopere simtul artistic, iar modelajul in lut este una din modalitatile preferate in lumea CONIL!

No Comments

Post A Comment

Translate »