Biblioteca

Biblioteca

In articolele noastre am vorbit adesea despre lectura si importanta acesteia. Echipa CONIL considera ca cititul si cartile sunt o parte mare din dezvoltarea copiilor, fiind un mijloc de imbogatire a vocabularului si imaginatiei, dar si un portal de iesire din cotidian. De aceea, noi consideram ca, desi digitalizarea este un avantaj pentru generatiile ce ne urmeaza, mersul la biblioteca este o activitate ce ii va ajuta pe cei mici. De ce?

  • Ii invata pe cei mici sa respecte regulile de conduita intr-o institutie.

Adesea este greu sa ii facem pe copii sa inteleaga ca in anumite locuri trebuie sa se comporte intr-un anume fel. Spre exemplu, atunci cand ne insotesc la banca, ei trebuie sa stie ca acesta nu este locul in care sa inceapa sa se joaca De-a baba oarba. De aceea, mersul la biblioteca ii invata pe copii sa respecte regulile, deoarece linistea din incapere ii ajuta sa inteleaga importanta acestora.

  • Cei mici vor intelege valoarea cartilor.

Desi cartile sunt obiecte neinsufletite, ele trebuie respectate. Bibliotecarii sunt cei ce cunosc acest lucru cel mai bine, iar daca imprumuti o carte si o deteriorezi in vreun fel, ei sunt cei carora le vei raspunde. Pentru copii, acest lucru ii ajuta sa inteleaga valoarea cartilor, atat emotionala cat si fizica. Exista consecinte ale deteriorarii cartilor, printre care si inlocuirea cartii, lucru care ii va costa pe cei mici!

  • Atelierele din cadrul bibliotecilor.

Chiar si in Bucuresti exista biblioteci pentru copii care organizeaza adesea ateliere gratuite pentru cei mici. Printre acestea se numara cercuri de lectura, gradinarit, iar pentru cei mai mari chiar si cluburi de dezbateri. De aceea, cultivarea acestor activitati este importanta!

La CONIL, noi consideram ca bibliotecile ar trebui sa fie o parte importanta din dezvoltarea celor mici, si de aceea ii incurajam atat pe parinti cat si pe copii sa viziteze astfel de locuri!

No Comments

Post A Comment

Translate »