Muzica in viata copiilor

Muzica in viata copiilor

Muzica este o parte importanta din viata fiecaruia. Fie ca te linisteste cand asculti radioul dimineata in trafic sau ca atunci cand esti la o petrecere iti place sa dansezi, muzica cu siguranta ne face viata mai frumoasa! Toti parintii stiu cat de importanta este aceasta pentru dezvoltarea unui nou-nascut, insa adesea uitam de beneficiile ei in dezvoltarea prescolarilor si scolarilor.

Bineinteles o opinie foarte populara este, de exemplu, ca ora de educatie muzicala din scoli este inutila. Dar oare este acest lucru adevarat?

Desigur este improbabil ca mai mult de maxim un copil sa ajunga cantaret, insa cultura muzicala este importanta! In primul rand, muzica clasica are dovedite beneficia in dezvoltarea celor mici, precum imbunatatirea concentrarii si a memoriei. Pe langa aceasta, cunoasterea faimosilor compozitori si a istoriei perioadelor in care acestia excelau face parte din cultura generala a copiilor, lucru foarte important in dezvoltarea lor ulterioara.

Pe langa educatia muzicala in scoli, muzica in sine are rolul ei in pregatirea celor mici pentru viata! Muzica este pentru prescolari un mod de socializare, prin care invata sa impartaseasca momentele pretioase cu cei din jur. In plus, cantecele cu versuri ajuta la imbunatatirea memoriei si a vocabularului. Cu cat mai variate genurile musicale, cu atat mai multe de invatat!

La CONIL, noi suntem constienti de importanta muzicii in vietile celor mici, si promovam orele de dans, educatie muzicala si educatie artistica in general! Inscrierile sunt intotdeauna deschise!

No Comments

Post A Comment

Translate »