Jocurile de societate

Jocurile de societate

Jocurile de societate reprezinta un mijloc des intalnit de socializare. Contribuind la o atmosfera placuta, oamenii de toate varstele se pot juca jocuri de societate. Pe vremuri, acestea erau o mare parte din viata de zi cu zi a copiilor si adolescentilor, insa era tehnologiei a adus o schimbare. Cu toate acestea, inca exista jocuri de societate destul de populare, iar astazi vom vorbi despre ele!
Importanta jocurilor de societate
In primul rand, este esential sa vorbim despre rolul lor in dezvoltarea celor mici. Desigur, jocurile de societate par a fi o pierdere de vreme la prima vedere, insa de fapt ele contribuie cu siguranta in formarea caracterului celor mici. Asadar, iata cateva beneficii ale jocurilor de societate!
1. Ajuta la crearea de noi prietenii si relatii
2. Sunt o modalitate buna de a destinde atmosefa
3. Ajuta la dezvoltarea inteligentei emotionale
4. Ajuta la intelegerea conceptului fair play
5. Sporesc creativitatea, rabdarea, simtul strategic
6. Stimuleaza capacitatea de concentrare
7. Ajuta la intelegerea si respectarea regulilor
8. Contribuie la spiritul de echipa
Top jocuri de societate pentru generatiile de astazi
Daca pentru cei din generatiile anterioare jocuri de societate se rezumau la jocuri de carti precum Septica, jocurile cu zaruri precum table sau jocuri de strategie ca sahul, astazi exista o varietate mult mai mare de jocuri disponibile. Asadar, pentru generatia digitala, am creat top 5 jocuri de societate!
1. Monopoly
Toata lumea a auzit de faimosul joc de tranzactii imobiliare. Monopoly este posibil cel mai popular joc si ii invata pe cei mici sa aprecieze banii si sa deprinda competente de ‘mici economisti’.
2. Colonistii din Catan
Un joc de strategie, Catan ii pune pe jucatori sa se gandeasca de doua ori inainte sa actioneze. Scopul jocului? Cucerirea insulei, prin crearea de drumuri, asezari si orase. Insa, trebuie sa fii foarte atent la tranzactiile si afacerile incheiate pe parcursul drumui tau!
3. Activity
Un minunat joc de echipa, Activity este un mod extraordinar de a petrecere timpul cu familia sau prietenii. In echipe, fiecare jucator trage pe rand o carte care descrie un cuvant/o expresie. Fie o va mima, fie o va desena sau o va explica apoi co-echipierului. Daca acesta ghiceste, echipa avanseaza numarul scris pe carte (3,4,5). Primul ajuns la linie de final castiga!
4. Dixit
Un joc care sporeste creativitatea unde fiecare jucator are cate 6 carti in mana cu diverse imagini abstracte. Pe rand, fiecare devine “autorul” povestii, si va spune un cuvant/o expresie si va aseza, cu fata in jos, o carte asociata acestora. Pe rand fiecare jucator trebuie sa aseze o carte potrivita ‘povestii’ create de autor. Autorul va amesteca apoi cartile si le va intoarce pe fata. Ceilalti jucatori trebuie sa ghiceasca cartea autorului.
5. Twister
Un adevarat fenom in cadrul petrecerilor pentru cei de toate varstele! Pe plansa cu culori, invarte roata si afla unde te vei aseza! Mana stanga-verde in timp ce piciorul drept-albastru. Bafta!
Asadar, jocurile de societate sunt importante pentru cei mici, fie ca este vorba despre sah sau despre mima! La CONIL, ii incurajam pe copii sa practice astfel de activitati cu prietenii, dar si in familie, deoarece este un mod minunat de distractie, dar si intarire a relatiei!

No Comments

Post A Comment

Translate »