Top 5 carti ce merita citite in copilarie!

Top 5 carti ce merita citite in copilarie!

Asa cum v-am mai povestit de multe ori, CONIL considera lectura ca una dintre cele mai importante activitati pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici. Adesea copiii se impotrivesc cititului, iar perioada vacantei de vara anunta clar o scadere considerabila in practicarea acestei activitati. De aceea, CONIL vine in ajutor cu o lista: 5 carti ce merita citite in copilarie!

  1. Aventurile lui Tom Sawyer – Mark Twain

Povestea lui Tom Sawyer este chiar inspirata din viata reala a autorului Mark Twain. Aceasta poveste il are in prim plan pe Tom si urmareste aventurile copilului nazdravan. Povestea lui Tom Sawyer este o lectie de viata pentru cei mici, urmarind un drum catre independenta si iubire, nelipsit de obstacole.

  1. Heidi – Johanna Spyri

Heidi este o fetita vesela si iubitoare, ce creste intr-un satuc uitat de lume, in casuta bunicului ei. Indragostita de peisajele si amintirea copilariei, chiar si dupa mutarea la oras Heidi isi doreste sa se intoarca ‘la origini’. O poveste despre o fata indragita pentru naturaletea si energia sa, Heidi este o carte c emerita citita in copilarie!

  1. Basme – Petre Ispirescu

Fie ca este vorba de Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, Greuceanu sau Praslea cel Voinic si merele de aur, basmele lui Petre Ispirescu au intotdeauna un mesaj ascuns de transmir. Pe langa vocabularul folosit, care in sine este o lectie pentru cei mici, povestile sale adesea vorbesc despre iubire, curaj, empatie si bunatate.

  1. Ocolul Pamantului in 80 de zile – Jules Verne

Jules Verne este fara indoiala un autor extraordinar, fiind precursorul stilului stiintifico-fantastic. Un roman classic de aventuri, cartea curpinde aventuri captivanta, descrieri ale unor peisaje fantastice, rasturnari de situatie neasteptate, suspans dar si replici inteligente si amuzante. Cartea este perfecta pentru micii exploratori, menita sa starneasca curiozitatea si interesul lor pentru mediul inconjurator!

  1. Singur pe lume – Hector Malot

O carte emotionanta, Singur pe lume prezinta povestea unui orfan ce dupa nenumarate incercari reuseste sa isi gaseasca familial. Drumul lui Remi este unul presarat cu obstacole, insa la finalul acestuia el iese biruitor, reusind astfel sa se maturizeze. Aceasta poveste induiosatoare este una care ii va ajuta pe cei mici sa isi aleaga anumite valori in viata sis a inteleaga puterea prieteniei si a familiei.

Asadar, acestea sunt cateva carti pe care CONIL le-ar recomanda celor mici. In speranta ca fiecare dintre ei va invatata ceva din lecturile sale, va invitam sa ii incurajati pe micuti sa isi descopere pasiunea pentru carti incepand cu povestile din lista noastra!

Pentru dumneavoastra care a fost cartea preferata a copilariei?

No Comments

Post A Comment

Translate »