Lectura

Lectura

Lectura este cu siguranta una dintre activitatile preferate ale multor adulti. Pentru cei mici, insa, situatia este de obicei diferita. Plini de energie, putini sunt copiii care ar prefera sa citeasca in loc sa se joace cu prietenii afara. Cu toate acestea, lectura este una dintre cele mai importante activitati pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici.

In primul rand, atat pentru prescolari cat si pentru scolari, cititul este modalitatea perfecta de a dezvolta vocabularul. Pentru “generatia digitala”, care are acces la aplicatii precum YouTube, sunt ideale si povestile audio. Ascultand sau citind povesti, copiii vor invata cuvinte si expresii noi, dar si moduri de exprimare si scriere.

In al doilea rand, lectura este un mod minunat pentru cei mici de a isi exersa imaginatia. In toate povestile cu taramuri inderpartate, zmei si balauri exista personaje fanstastice, pe care le putem numai inchipui. Asadar, cartile sunt un mod ideal de a ne antrena creativitatea, iar pentru cei mici de a se dezvolta in acest sens.

Mai presus de toate, cititul este modalitatea de baza pentru obtinerea de informatii noi. Pentru prescolari, informatiile esentiale se limiteaza la intelegerea mediului inconjurator; asadar, modalitatea principala de invatara la aceasta varsta este experimentala. Insa, pentru scolari, lucrurile incep sa difere. Pentru ei, cel mai important este cititul. Asadar, cultivarea acestei activitati este esentiala pentru dezvoltarea ulterioara a copiilor.

De aceea, la CONIL, incurajam lectura si ascultatul povestilor pentru prescolari si scolari. Ca dovada, vinerea ne intalnim mereu, fie online sau offline, la timpul de poveste cu Miss Alexandra!

1 Comment
 • Desliu Alexandra
  Posted at 21:11h, 04 August Reply

  “Timp de poveste” a luat nastere din dorinta de a pastra conexiunea dintre mine si strumfisorii mei dragi, pe perioada starii de urgenta. Fiindca la sala de clasa obisnuiam sa citim povesti, dupa care sa urmarim si ecranizarea unora dintre acestea, urmand sa le comentam impreuna, nu am vrut sa ma indepartez de la “traditia” pe care o creeasem deja.
  Si…fiindca din diverse motive, nu puteau fi toti copilasii prezenti la intalnirile noastre online, din acea perioada, m-am gandit sa ii surprind, si sa le aduc zambetul pe chip, printr-un video in care le-am citit o poveste. Astfel…stiam sigur ca povestioara mea va ajunge la destinatie…cu siguranta!:)
  Efectul??
  Un real succes!♡
  Am primit ca raspuns multa bucurie, filmulete cu raspunsuri de la strumfisori si…mti pupici!♡♡♡
  Acest lucru mi-a intarit ideea de a nu ma opri!
  Continuand, mesajele incurajatoare au incepit sa soseasca in privat, si nu numai de la strumfisorii mei, ci si de la alti copilasi, parinti, bunici si…oameni pe care nu ii cunosc!
  Astazi, citim la gradinita, in fiecare vineri, si daca ma intrebati pe mine , este cu mult mai interesant, placut si frumos cand suntem impreuna, live, fiindca interactionam unii cu ceilalti, aflam raspunsuri , dezvoltam subiecte pe diferite teme, mai ales la povestioarele terapeutice, care prezinta un real interes pentru cei mici dar si pentru cei mai maricei.
  Energia pozitiva pe care o transmit copilasilor dupa fiecare povestioara de vineri, se resimte cu bucurie in sufletul meu, cu atat mai mult cand vine intrebarea… : “Miss, despre ce ne citesti saptamana aceasta?” ♡
  Asadar, daca v-am convins cat de importanta este lectura in viata copilasilor nostri, mai ales cand incepem de la o varsta frageda, si…punem toata inima noastra atunci cand le povestim, va invit cu drag pe pagina noastra de facebook LUMEA CONIL, unde deschidem cartea in fiecare vineri, si ciulim urechiusele cand soseste “timpul de poveste!”

  Cu dragoste, a voastra
  Miss Alexandra!

Post A Comment

Translate »