Vara: bucuria copilariei

Vara: bucuria copilariei

Desi 1 iunie este prima zi de vara calendaristica, in teorie startul verii se da pe 21 iunie! Insa, cei mici sunt deja intrat in vacanta de vara de ceva timp! Astazi am decis sa vorbim despre cateva dintre lucrurile preferate de cei mici pe durata vacantei.

  • Sportul

Cand citim aceasta propozitie, fiecare din noi are o anume amintire in minte. Fie ca este vorba de fotbal la coltul strazii, sotron cu fetele, coarda sau badminton, fiecare dintre noi are amintiri din cartierul copilariei sale. Vara este momentul in care cei mici ies afara si se joaca toata ziua cu prietenii, bucurandu-se, asa cum faceam si noi, de gustul copilariei!

  • Taberele de vara

Cine a fost cel putin o data intr-o tabara de vara stie cat de minunata poate fi! Este vorba de ore si ore petrecute in natura, de a iti face prieteni noi si a te juca si bucura de tot ce te inconjoara. Asa cum ne simteam si noi, asa si copiii nostri se simt “adulti” pentru o secunda in aceste tabere, si invata despre ce inseamna sa fii responsabil. Insa, ce e cel mai minunat cand te duci intr-o astfel de tabara nu este exploratul, jucatul sau dansatul cu ceilalti, ci strecuratul afara dupa ce se anunta stingerea! (stim ca si voi ati facut macar o data asta)

  • Inghetata si limonada

Nu stiu despre voi, dar noi ne amintim cu drag de vremurile in care mama ne facea limonada si tata cumpara inghetata! Ce e cel mai frumos la vara? O bautura si o gustare racoritoare! E adevarat, pe masura ce cresti ca gustarea aceea devine un pepene, poate chiar capsuni sau cirese…insa pentru cei mici, inghetata este egala cu vara!

Acestea fiind zise, speram ca v-am amintit de cateva clipe si bucurii fantastice ale copilariei! Noi, la Scoala de Vara CONIL si Taberele CONIL, le oferim celor mici esentialul verii: distractia! (…si bineinteles, educatia)Translate »