Impreuna in lupta anti-bullying!

Impreuna in lupta anti-bullying!

“Bullying-ul” este un fenomen global ce face referire la comportamente agresive si discriminatorii. Cand ne gandim la acest termen, de cele mai multe ori ne gandim la doi copii certandu-se. Insa, fenomenul este unul mult mai complex, ce reprezinta mai mult decat o mica disputa intre copii.

In primul rand, pentru a intelege cu adevarat termenul, trebuie sa intelegem ca acest fenomen nu este intalnit numai intre copii. Adesea, prin aruncarea de vorbe pasiv-agresive, tehnici de intimidare si manipulare, adultii intre ei practica “bullying”. Asadar, pentru a putea combate acest fenomen, trebuie sa ne oprim din a il practica! Chiar daca adesea nu ne dam seama de aceste mici scapari, deoarece sunt mult mai subtile decat “bullying-ul” practicat de cei mici, si noi putem contribui la crearea problemei.

In al doilea rand, trebuie sa trecem peste barierele si prejudecatile pe care noi le avem. Desi generatiile anterioare nu vorbeau despre “bullies” sau agresori, asta nu inseamna ca acestia nu au fost marcati de ei. Adesea auzim vorbe precum “Si eu am trecut prin asta si am reusit sat rec peste!”. Trebuie sa intelegem ca generatiile ce vin pun mult mai mult pret pe sentimente si pe a vorbi despre acestea decat a fost pus in trecut. Aici nu este vorba despre corect sau gresit, ci despre abordari diferite. La finalul zilei, nu cine are dreptate conteaza, ci ca cei mici sa fie fericiti!

Mai apoi, cand dezbatem acest sensibil subiect vorbim si despre motivele pentru care acest fenomen poate aparea. La nivel global, vorbim despre rasism, homofobie, islamofobie, antisemitism, etc. La nivel national vorbim despre discriminarea copiilor proveniti din medii defavorizate, copiilor de etnie roma, a celor cu o sexualitate diferita. La CONIL, noi abordam in mod special discriminarea copiilor cu dizabilitati. Fiecare zi, pentru noi, este o lupta impotriva “bullying-ului”. De aceea, te invitam sa te alaturi misiunii CONIL, fie cu o donatie, fie cu un share, fie prin dezbaterea si normalizarea validarii sentimentelor celor mici, sau doar prin simplul fapt ca ai ajuns sa citesti acest articol pana aici!Translate »