De ce yoga?

De ce yoga?

In editia trecuta, v-am povestit putin despre activitatile pregatite pentru aceasta saptamana. Printre acestea se numara bineinteles si yoga pentru cei mici. Asadar, astazi vorbim despre beneficiile pe care le are yoga-ul pentru copii!

  • Constientizarea propriului corp si a mediului inconjurator

Yoga reprezinta armonizarea interiorului (sufletului) cu exteriorul (corpul). Asadar, practicarea acestui sport nu consta in executarea perfecta a pozitiilor, ci in alinierea trupui cu mintea. Pentru cei mici, este un mod de dezvoltare, invatand sa se coordoneze in concordanta cu exteriorul prin exercitii de respiratie si mentinerea echilibrului.

  • Terapie alternativa pentru diverse afectiuni

Yoga nu ajuta doar din punct de vedere emotional si spiritual, dar si fizic. Fiind un sport, ii ajuta pe cei mici sa se mentina activi fara a face eforturi fizice de mare amploare. Asadar, este sportul perfect pentru cei mai “lenesi”, pentru ca se axeaza pe coordonare, lucrand in acelasi timp toate grupele de muschi.

  • Imbunatateste concentrarea

Deoarece se bazeaza pe coordonare si echilibru, yoga necesita concentrare. Recent au fost realizate studii ce demonstreaza ca practicarea de yoga ajuta la diminuarea deficitului de atentie. Pentru cei mici, este o modalitate de a isi direcționa energia către ceva pozitiv și benefic!

De aceea, la CONIL 13 Septembrie avem rezervate doua ore in aceasta saptamana pentru yoga! Iar, daca nu v-am convins inca, nu uitati că atunci când lumina vine din interior, echilibrul este inevitabil.Translate »