Copiii cu dizabilitati vor sa invete!

Copiii cu dizabilitati vor sa invete!

In anul 2015, in Romania, erau aproximativ 780.000 de persoane cu dizabilitati inregistrate. Din numarul total, numai 6669 erau elevi de liceu/facultate. Tot in anul 2015, tot in Romania, numai 14% din persoanele cu dizabilitati erau angajate. Din acestea, aproximativ 5% erau cei cu tulburari mentale sau psihice. De ce?

In primul rand, stigma si stereotipurile ce inconjoara copiii speciali! CONIL incearca sa combata aceste clisee, promovand valori precum toleranta si incluziune. De aceea, este crucial pentru viitorul celor mici si pentru sporirea sanselor lor de reusita, sa cream o societate care sa accepte si ajute copiii si persoanele cu dizabilitati.

In al doilea rand, faptul ca sunt private de acces la educatie de calitate! De aceea, la CONIL, incercam sa integram copiii cu CES in medii de lucru “tipice”, oferindu-le in acelasi timp terapiile si tratamentele de care au nevoie. Mai mult, la CONIL, luptam pentru a oferi o viata lina si un trai bun celor ce astazi sunt doar niste mici ingerasi, iar ca toate acestea sa fie posibile, trebuie sa normalizam scolile inclusive, cu copii tipici si atipici.

CONIL are misiunea de a oferi sprijin si support copiilor cu nevoi speciale, si de a educa copiii tipici pentru a evita stigmatizarea! Impreuna cu voi, cu fiecare zi care trece suntem cu un pas mai aproape de a ne atinge visul. Insa, ce este cel mai important este educatia: educatia copiilor cu CES pentru a reusit sa se integreze in societate, si educatia copiilor si adultilor tipici pentru a facilitate integrarea acestora!

 

1 Comment

Post A Comment

Translate »