Programe si proiecte
CONIL Fest :: festivalul integrarii

Ideea CONIL Fest – Festivalul Integrarii s-a nascut in anul 2009, dorindu-si de la bun inceput sa fie un eveniment artistic generos, care sa sprijine talentul si sa incurajeze copiii sa apara pe scena, in fata publicului. Evenimentul si-a castigat repede un loc intre proiectele importante ale Asociatiei CONIL, cucerind de la an la an un frumos renume si, in acelasi timp, tot mai multi sustinatori si participanti. Scopul declarat al CONIL Fest – Festivalul Integrarii este sprijinirea integrarii copiilor talentati cu cerinte educationale speciale, prin implicarea acestora in activitati artistice diverse – muzica, dans, interpretare instrumentala – si incurajarea acestora de a aparea in fata publicului.

Prezentarea evenimentului
Galerie foto
Echipa de proiect
Sponsori si parteneri
Contact

Cluburi gratuite de weekend pentru copii

Cluburile gratuite de weekend ofera, in fiecare sambata, tuturor copiilor, in mod deosebit copiilor cu nevoi speciale si copiilor tipici din medii defavorizate, posibilitatea de a participa in mod gratuit la cluburile de dezvoltare personala, balet, limba engleza, actorie, muzica folk si rock, origami, arte plastice sau astronomie.

Asociatia CONIL isi propune prin acest proiect sa sprijine educatia copiilor prin prezentarea unor cazuri concrete si prin oferirea de solutii concrete in domeniul educational. Scopul principal al proiectului este integarea cu succes a copiilor cu dizabilitati si CES (cerinte educationale speciale) in societate si in invatamantul de masa prin intermediul activitatilor non-formale educationale si de socializare.

Oferta Cluburilor se adreseaza tuturor copiilor si adolescentilor intre 4 si 18 ani, doritori sa invete ceva nou intr-un mod distractiv si interactiv, inclusiv celor cu dizabilitati sau cu nevoi educationale speciale.

Prezentare
Galerie foto
Echipa de proiect
Sponsori si parteneri
Contact

Targul micilor mestesugari si antreprenori

TARGUL MICILOR MESTESUGARI SI ANTREPRENORI este un eveniment unicat, marca Asociatia CONIL, care in anul 2014 a ajuns la editia a V-a (in parteneriat cu magazinul COCOR Store).

Targul, cu vanzare de produse hand-made este dedicat intampinarii primaverii si aduna in fiecare an, la standuri special amenajate, un public numeros din randul copiilor din gradinite si scoli bucurestene si al parintilor.

Exponatele scoase la vanzare sunt realizate chiar de catre copiii din cadrul gradinitelor, scolilor si cluburilor educationale bucurestene care se inscriu in numar tot mai mare, de la an la an. Pentru o zi, copiii se transforma in mici intreprinzatori si comercializeaza diverse obiecte cu tematica Martisorului.

TARGUL MICILOR MESTESUGARI SI ANTREPRENORI este, in primul rand, unul cu scop caritabil, special gandit pentru a finanta Cluburile gratuite de weekend CONIL, sustinute in fiecare sambata pentru copiii cu posibilitati materiale reduse sau cu dizabilitati.

Prezentarea evenimentului
Galerie foto
Echipa de proiect
Contact

Tabere de integrare pentru copii cu nevoi speciale

Asociatia CONIL organizeaza, in cadrul programelor si proiectelor sale dedicate copiilor si tinerilor cu nevoi speciale, Tabere de Integrare la CONIL'S CAMP, in cadrul carora copiii cu cerinte educationale speciale - CES sau cu dizabilitati petrec o saptamana de vacanta.

Aici, ei socializeaza cu copiii tipici, invata cum sa-si foloseasca deprinderile de baza in viata de zi de zi.

Taberele de integrare s-au bucurat, incepand cu anul 2011, de participarea multor copii tipici si copii cu dizabilitati de vedere, de auz, copii cu tulburari de spectru autist, ADHD, hiperkinezie, Sindrom Down.

Prezentare tabere
Galerie foto
Sponsori si parteneri
Contact