CONIL Fest :: FESTIVALUL INTEGRARII
Prezentarea evenimentului

Ideea CONIL Fest – Festivalul Integrarii s-a nascut in anul 2009, dorindu-si de la bun inceput sa fie un eveniment artistic generos, care sa sprijine talentul si sa incurajeze copiii sa apara pe scena, in fata publicului.

Evenimentul si-a castigat repede un loc intre proiectele importante ale Asociatiei CONIL, cucerind de la an la an un frumos renume si, in acelasi timp, tot mai multi sustinatori si participanti.

Scopul declarat al CONIL Fest – Festivalul Integrarii este sprijinirea integrarii copiilor talentati cu cerinte educationale speciale, prin implicarea acestora in activitati artistice diverse – muzica, dans, interpretare instrumentala – si incurajarea acestora de a aparea in fata publicului.


Daca la prima editie a CONIL Fest – Festivalul Integrarii au participat putin peste 200 de copii de la cateva scoli si gradinite bucurestene, deja in decembrie 2010, evenimentul a luat amploare: la cea de a II-a editie au participat 600 de copii de la 15 institutii de invatamant din sistemul privat si de stat din Bucuresti.

Incepand cu iunie 2011, festivalul a devenit bianual, cu o editie de vara – in preajma zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului, si cu una de iarna, cu prilejul sarbatorilor iernii, de final de an.

Editiile III si IV s-au bucurat de participarea tot mai multor copii, circa 800 la fiecare editie, inclusiv copii din afara Bucurestiului. Intre cele 20 - 25 de institutii participante, la aceste editii au fost invitate si scolile speciale din Bucuresti, care au trimis pe scena o serie de copii talentati cu dizabilitati, sau centre de plasament.

Editiile a V-a, a VI-a si a VII-a (2012 – 2013) au adus alaturi pe scena copii tipici si copii cu dizabilitati senzoriale, un total de 1500 de copii / editie, din care circa 400 cu dizabilitati. Acestia au provenit din peste 40 de scoli, gradinite si cluburi din Bucuresti si imprejurimi, inclusiv scoli speciale.

La editia a VIII-a, din 2013, au participat aproximativ 1500 de copii din Bucuresti si din tara, din care peste 400 de copii cu nevoi speciale si din medii devaforizate.

Acestia proveneau de la Scoala pentru Ambliopi Bucuresti, Centrul nr. 3 pentru Hipoacuzici Bucuresti, Liceul Tehnologic Special “Regina Elisabeta” sau Asociatia Sfantul Stelian.

Varstele participantilor la festival sunt cuprinse intre 3 si 18 ani. Toti artistii de pe scena sunt recompensati la final cu diplome, cupe si numeroase cadouri de la sponsorii evenimentului.

In afara momentelor artistice de pe scena, in cadrul festivalului au loc numeroase evenimente distractive si educative pentru copii: ateliere creative, face-painting, jocuri distractive, mini-targ de carti si jucarii s.a.

Obiectivele festivalului sunt:
CONIL Fest 2014

In perioada 24 - 25 mai 2014, pe scena Palatului National al Copiilor din capitala, va avea loc editia de vara 2014 a Festivalului CONIL Fest – Festivalul Integrarii! Evenimentul este organizat de Asociatia CONIL, in parteneriat cu Primaria Sectorului 5 Bucuresti, ISMB si Tarus Media.

CONIL Fest – Festivalul Integrarii se adreseaza tuturor copiilor, tipici si cu nevoi speciale, scopul principal al evenimentului fiind sprijinirea integrarii copiilor atipici prin implicarea lor in activitati artistice si incurajarea acestora sa apara fara emotii in fata publicului.

Pe scena festivalului sunt asteptati sa participe mai bine de 1500 de copii din peste 50 de institutii de invatamant din Bucuresti si din tara. Evenimentul se adreseaza tuturor gradinitelor, scolilor si cluburilor pentru copii, din sfera particulara si de stat, care vor oferi o veritabila parada a talentelor ce nu cunosc granite.

Programul bogat al festivalului include muzica, dansuri, balet, scenete de teatru, reprezentatii de arte martiale s.a. De asemenea, nu vor lipsi in foaier atelierele distractive si creative pentru cei mici, animatia si demonstratiile Fun Science.

Totodata, in foaier se va desfasura targul de servicii si produse medicale pentru copii Forum Medical, organizat de Tarus Media, la care si-au anuntat participarea clinici, centre medicale, companii farma, producatori de suplimente naturale si multe companii care ofera servicii pentru copii.

Intrarea este libera, iar distractia si voia buna - garantate!