Cluburi gratuite de weekend pentru copii
Prezentare

Cluburile gratuite de weekend au oferit, in fiecare sambata, tuturor copiilor, in mod deosebit copiilor cu nevoi speciale si copiilor tipici din medii defavorizate, posibilitatea de a participa in mod gratuit la cluburile de dezvoltare personala, balet, limba engleza, actorie, muzica folk si rock, origami, arte plastice sau astronomie.

Asociatia CONIL si-a propus prin acest proiect sa sprijine educatia copiilor prin prezentarea unor cazuri concrete si prin oferirea de solutii concrete in domeniul educational. Scopul principal al proiectului a fost integarea cu succes a copiilor cu dizabilitati si CES (cerinte educationale speciale) in societate si in invatamantul de masa prin intermediul activitatilor non-formale educationale si de socializare.

Oferta Cluburilor s-a adresat tuturor copiilor si adolescentilor intre 4 si 18 ani, doritori sa invete ceva nou intr-un mod distractiv si interactiv, inclusiv celor cu dizabilitati sau cu nevoi educationale speciale.

Activitatile cluburilor au fost coordonate de catre profesori si instructori voluntari, cu experienta si formari de specialitate, dar mai ales cu dragoste pentru toti copiii si fata de actul pedagogic.

Din anul 2010, de cand a debutat acest proiect, si pana in 2015, peste 500 de copii si adolescenti au beneficiat de oferta cluburilor gratuite.

In anul 2013, proiectul "Cluburile gratuite de weekend - Centrul de Performanta CONIL" a cucerit locul II la Sectiunea "Proiecte pentru Tineret" din cadrul competitiei Gala Societatii Civile, editia a X-a. Asociatia CONIL a devansat astfel o numeroasa concurenta: 220 de proiecte au fost inscrise in competitie, un record in istoria de un deceniu  a Galei Societatii Civile!